Damlaget på träningsläger i Spanien

För att ladda batterierna inför hösten så åkte FCR’s damer till Spanien.

På torsdagen åkte vårt damlag till Spanien efter säsongsupphållet för att ladda upp för hösten. Vi flög tidigt på morgonen till Barcelonas flygplats och tog sedan anslutande buss till Lloret del Mar, där vi checkade in på Hotel Samba. Efter lite vila möttes vi upp för lunch, och sedan bytte vi om för den första träningen på Camp de Futbol Municipal som låg tio minuters gångväg från hotellet.

Träningarna, som var förlagda morgon och eftermiddag, var välplanerade under hela resan, med omväxlande sol men även åska och ösregn. Alla kämpade hårt och nästan ingen gav upp på fyspassen trots stekande hetta och småskador. En av höjdpunkterna var när en stor del av besökarna på det närliggande hotellet kom ut på sina balkonger och hejade på oss vilt under skottträningen, med megafon och gjorde vågen flera gånger. Busschauffören frågade om vi var det svenska landslaget, men vi svarade ödmjukt nej.

Under passen körde vi mycket kondition, finslipade teknik och boll på små ytor. Det blev en hel del vattenpauser och skavsår på grund av att halva laget köpt nya skor inför lägret…

Utöver träningarna upptäckte vi stan – första kvällen hittade vi en stor sportbar som visade Malmö FF:s europamatch – och hängde en hel del vid strand och pool men hann även med ett besök till Barcelona som inkluderade Camp Nou och lite shopping.

Summerat så var det en intensiv resa där vi blev ett mer sammansvetsat gäng, inkluderade nya spelare, och skrattade i princip hela tiden. Vår tränare Emra och assisterande Isa hann också med inviduella samtal där alla fick lufta sina tankar om rollen i laget om framtiden.

Vi lämnade Kastrup natten mellan söndag och måndag med stor pepp, och nu ska vi ta hem serien!

Vid pennan: Anna Storåkers

Bild: Emra Spahiu