Damlaget vann över Svedala IF

Som en försmak av Division 3 mötte vi Svedala IF och vann träningsmatchen hyfsat enkelt. 

 

Stabil seger 

 

Vi hade problem att få ihop folk till matchen, men lyckades få till en trupp på tolv personer, med bland annat våra nyförvärv Valdis, Adriana och Maja. Emra valde att spela med en ensam anfallare, där Rina började, men efter avspark flyttade vi upp en till spelare för att behålla pressen mot deras mål. Matchen präglades av stort bollinnehav från vår sida men avsluten gick inte vår väg. I slutet av första halvlek gör Rina en lysande soloprestation och spelar in bollen till Nita som kan slå in den i öppet mål. 1-0 stod sig till halvtid. 

 

I andra halvlek tog vi över matchen mer och mer. Motståndarlaget gnällde mycket på varandra och på domsluten, vilket kändes tråkigt då domaren gjorde en bra och rättvis insats denna dag. I mitten av halvleken skjuter Sille ett distansskott längs marken som målvakten inte lyckas behålla och Anna slår in returen till 2-0.

 

Vi hade många chanser som vi borde satt, men orken var lite låg på grund av att vi bara hade en avbytare, och vi får vara nöjda med resultatet oavsett – vi gjorde det bra utifrån en ny startelva och uppställning. Framför allt kämpade vi hårt och gav inte upp. Backlinjen var stabila bakåt, Adriana som hoppade in i mål skötte det exemplariskt och alla övriga höll Rosengårdsfanan högt. Ett extra plus till Maja på vänsteryttern som tog många långdistanslöpningar för laget och dominerade sin kant.

 

Trupp: Adriana – Elif Buqe Awaz – Sille Valdis Karina Anna Maja Melek – Rina Nita