Daniel om sin nya tränarroll

Hej Daniel. Grattis till det nya uppdraget som huvudtränare för herrarnas A-lag.
För dom som inte känner dig sedan tidigare, vem är Daniel Pode?
– Jag är 33 år och kommer från Malmö. Jag är målvakt och spelade i Malmö FF fram till 20-års ålder. Efter det gick jag till MABI/FC Rosengård där jag var i 8 år och sen även 3 år i IFK Malmö. Jag har efter det varit målvaktstränare här i FC Rosengård och parallellt varit tränare i IFK Klagshamn. Jag lämnar nu uppdraget i Klagshamn för att fokusera helt på Rosengård.
Hur känns det att gå in som förstetränare för A-laget?
– Det känns spännande och inspirerande. Det är riktigt kul att jag får denna chansen. Jag har bra inblick i truppen och har koll på spelarna, så vi kan komma igång väldigt snabbt. Vi är tillbaka från uppehållet nu och är i full gång med träningen inför omstarten. Jag delar tränaransvaret med Ivica Kurtovic, så vi kommer att hjälpas åt med planering och genomförande.
Ni är i stort behov av poäng för att haka på i tabellen, hur är dina tankar kring det?
– De första matcherna som kommer nu är otroligt viktiga. Vi börjar mot Skövde borta 19/8 och sedan Oddevold 27/8, även den på bortaplan. Där är det viktigt att få en bra start, så vi börjar plocka poäng. Vi måste helt enkelt vinna dom två första matcherna.
Det har varit en del förändringar i truppen under sommaren. Vad är det för nya spelare vi kommer att få se?
– Det känns verkligen som att vi har fått in rätt sorts spelare. Jag är helt klart nöjd med förstärkningarna, det är bollskickliga spelare som vill spela fotboll. Vi har dessutom några spelare som provtränar under två veckor och det kan även vara några av dom som är aktuella. Vi har precis kommit igång med det, så vi får se under nästa vecka vilka som behövs och kan ta plats i truppen. Vi har drygt två veckor till första matchen, så vi hinner slipa formen innan dess.
Vad är era mål inför den resterande säsongen i Söderettan?
– Målet är helt klart att stanna kvar i Division 1 Södra, det finns inget annat. Vi satsar hårt nu för att förbereda oss inför matcherna och när dom drar igång ska vi börja plocka poäng.
Tack för pratstunden och lycka till med det nya uppdraget. Kom och kolla på herrarna när dom spelar sina matcher på Rosengårds IP!