David Roufpanah efter Sävedalen-FCR

Det blev endast 1-1 borta mot Sävedalens IF trots massvis med målchanser för FC Rosengårds del. Tränaren David Roufpanah var efter matchen besviken över att inte få med sig tre poäng.
– Vi gör en usel start och det vet alla om. Vi behöver höja oss och det gör vi senare i första halvlek. Vi börjar spela klokare, framförallt i hur vi tar förstapressen mot dem. Det är ganska tydligt vad de vill göra och när vi tar bort dem får de stora problem. Sedan har vi ett okej anfallsspel i slutet av första halvlek. Vi skulle kunna bli lite mer noggranna med att spela loss. Sävedalen är väldigt kompakta, så det finns mycket yta och plats att spela på och det var någonting vi pratade om i halvtid om att vi ville göra mer.
– Totalt sett är det ingen bra fotbollsmatch i andra halvlek. Det blir ganska snabbt ett böljande spel fram och tillbaka. Sävedalen börjar efter ett tag att dunka långa bollar. Vi skapar jättevassa chanser också, det är sjukt att vi inte gör ett mål till. Även om jag har Rosengårdsögon tycker jag att vi i denna matchen förtjänade att göra ett mål till och vinna matchen. Sedan får de en utvisning och då är det några minuter där vi bara pumpar framåt. Det är två mot en, tre mot två, fyra mot tre – det är läge på läge på läge, liksom. Jag hoppas att de tackar sin målvakt extra mycket att de ens får en poäng för att han tar några frilägen och räddar dem, säger David Roufpanah.