David Roufpanah efter segern mot Vinberg

Det var på många sätt en svår match för FC Rosengård. Stormen Knud hade nått Vinberg och den starka blåsten gjorde det svårspelat i första halvlek.
– Vi började matchen bra första tio ungefär och vi höll ett högt tempo. Stormen Knud gjorde att det var väldigt blåsigt vilket gjorde att man spelade en halvlek med extrem motvind och en med medvind. Vi började med motvind och det påverkade matchen. Varje passning som det var lite luft på tog vinden och påverkade. Vi blev ganska låga och de hade mycket boll. När vi slog längre bollar stannade de i luften och det var svårt att lyfta upp där. Vi hade en period där vi stod på egen planhalva i flera minuter, men annars hade vi god kontroll på det. Jag tyckte inte att det hände så mycket. 0-0 i halvtid så vi hade ändå full kontroll, säger David Roufpanah.
Under halvtidspausen gjorde FC Rosengårds tränare ett par taktiska justeringar som visade sig vara lyckosamma.
– Det blev omvänt i andra halvlek där vi hade mer boll, var mer på deras planhalva och det blev lättare för oss att spela. I halvtid pratade vi om hur vi skulle agera annorlunda i den sista tredjedelen och vad som saknades. Vi ändrade lite i vårt presspel i andra halvlek och jag tycker att det föll väldigt väl ut. Vi fick direkt en effekt som vi ville, vilket gjorde att de inte kunde spela loss riktigt. Vi skapade bra och skarpa lägen och kunde ha gjort fler mål, men vi gjorde två mål och är nöjda med tre poäng.
Du gjorde ett byte i paus också där Baris Hümmet kom in och i stort sett ändrade matchbilden och var inblandad i mycket. Vad säger du om hans insats?
– Baris gjorde det bra. Man kan säga att han efter sin skada har kommit igång den sista veckan och man har börjat känna igen honom, så det var kul. På den senaste träningen visade han den Baris som man känner igen och samma idag i andra halvlek där det var mycket mer likt det han tidigare visat. Men så är det, olika matcher passar olika typer av spelare och vi mådde bra av att få in en sådan spelare i matchen så som matchen såg ut.
David Roufpanah lyfter även fram laget och menar att spelargruppen har utvecklats under säsongen.
– Jag tycker att det är bra att killarna tar ansvar. Det är ett helt annat lag idag än för några månader sedan. Även om vi har haft höga toppar innan också så är det ett större ansvarstagande nu. Det är ett större ansvarstagande i att jag som individ måste bidra. Det är därför vi vinner. Sådana här matcher är svårspelade, men vi vinner för att vi tar ansvar och många av killarna försöker kommunicera och bidra till gruppen. Det är många som kliver fram och gör det jobbet också, säger han.