David Roufpanah hyllar lagsammanhållningen och lyfter fram ungdomarna

Serieledarna på besök. Då matchade FC Rosengårds tränare David Roufpanah ett ungt lag där hela sju stycken var 21 år eller yngre – och det gav resultat. Två av ynglingarna var direkt avgörande med ett mål vardera och en tredje stod för en magnifik assist.
– Det är den kvaliteten vi har i den här gruppen och den konkurrenssituationen vi är i. Sedan är det så att när våra unga spelare maxpresterar så är de riktigt bra. Det enda som är skillnaden på en ung och en mer rutinerad är att som äldre är man oftast lite jämnare. Så för våra unga spelare handlar det om att försöka maxa varje träning och match och försöka komma så högt upp på sin prestation som möjligt för att vara med och konkurrera. Idag är det många som visar framfötterna och det är kul.
– Så här är det över en säsong. Det blir avstängningar och skador och då måste andra kliva fram och det gör vi idag. Alltså, det kokar i omklädningsrummet. Det är en riktigt bra sammanhållning och ett jävla arbete de lägger ner, säger David Roufpanah.
Vad är dina intryck av själva matchen?
– Nej men, återigen jobbar vi väldigt hårt. Det gäller alla spelare. Från minut ett till att domaren blåser av matchen jobbar vi väldigt hårt. Framförallt är vi modiga. Vi vågar stå upp, vi vågar löpa och vi blir aldrig riktigt passiva. Det är bara en liten femminutersperiod i första halvlek där vi faller av lite onödigt, men annars står vi upp hela tiden och jobbar klart varje boll.
– Anfallsmässigt är det fina prestationer. Det är den kvaliteten vi har i laget, att löpa och spela i rätt ytor, ta oss ur trängda situationer med hjälp av teknik och passningsspel. Sedan såklart, en fantastisk frispark till 2-0. Att det sedan blir 2-1 och inte 3-0 eller 4-0 är ju en gåta. Vi har fantastiska kontringar i andra halvlek att göra både 3-0 och 4-0, men så är det ibland. Det studsar lite fel och det är små marginaler. Men det viktigaste är att vi vinner, helt klart, säger tränaren.
Att inte få in bollen och sedan släppa in en reducering och motståndarna trycker på. Hur tycker du att killarna tog sig upp från den perioden?
– Vi har ju jobbat med mantrat att hela tiden gå på nästa boll. Alltså, att jobba klart bollen och sedan fokus direkt på nästa boll. Och det gör vi. Vi har en jäkla bra fokus och sammanhållning, hur man stöttar och kommunicerar med varandra. Vi har ju varit på varandra hela tiden att; vi kan ju träna egentligen hur mycket som helst, men vi kan ändå inte förbereda oss på exakt allt som kommer att hända på planen. Där handlar det om kommunikation och hårt arbete och det lägger de verkligen ner hela högen. Så nej, det är en fantastisk laginsats. Jag är riktigt nöjd och belåten över tre poäng och sättet vi tar dem på.
– Nu blickar vi framåt mot nästa match, säger David Roufpanah.