David Roufpanah inför seriepremiären: ”Hårt jobb kommer ta oss dit vi vill i år”

Det är dags för årets första tävlingsmatch och för motståndet står lokalrivalen IFK Malmö. Ett riktigt spännande Malmöderby direkt i seriepremiären. FC Rosengårds nya huvudtränare David Roufpanah berömmer sitt lags hunger och vilja.
Efter en lyckad försäsong med bra resultat i träningsmatcherna är det med självförtroende och positivism som FC Rosengård nu kliver in i allvaret. Trots stor omsättning på både spelar- och tränarsidan har laget hittat rätt i både gruppdynamik och spelidé.
– Jag är också ny, så vi kom med oskrivna blad de allra flesta. Vi har mest tittat på att bygga en ny kultur och att sätta bra strukturer. Vi tittar på hur vi beter oss på planen, vad vi har för sportsliga beteenden. Hur vi agerar och reagerar och hur vi kan hjälpa och stötta varandra utifrån vår spelidé. Det är väl det vi har lagt mest fokus på under försäsongen, säger David Roufpanah, som kom från Superettanlaget IFK Värnamo inför årets säsong.
– Även om detta hade varit mitt andra eller tredje år i klubben känner jag att förra året är ett avslutat kapitel. Spelarna har varit väldigt hungriga och ambitiösa i att ta sig an mina idéer och jag har involverat de i processen. Idag skulle jag vilja säga att det är vårt sätt att spela fotboll snarare än att det är enskilda individers sätt att spela fotboll.
Hur viktigt var det att få en hel vecka tillsammans i Turkiet?
– Träningsläger är ju alltid bra för gruppdynamiken, att få göra saker ihop. Det är ovärderligt att få hela dygn ihop och göra aktiviteter tillsammans utanför fotbollen, det gör mycket för gruppen, menar David Roufpanah.
Han poängterar gång på gång att det är laget som är i fokus och att man har lyckats få ihop en bra grupp.
– Jag vill berömma killarnas beteenden. Det är mycket energi och konstruktiv feedback till varandra. De pushar och stöttar varandra samtidigt som de ställer krav på varandra. Det här är en grupp med väldigt bra karaktärer. De vill mycket.
– Sen är det viktigt att vi behåller vårt fokus, jobbar hårt och håller oss ödmjuka. Hårt jobb kommer att ta oss dit vi vill. Det viktigaste är att aldrig tumma på det, att inte bli bekväm. Då kommer det att gå bra, säger han.
Efter en lång och kall försäsong, hur känns det att äntligen få komma igång?
– Nej, det är skönt. Man vill ju tävla. Vi vill ju spela om poängen. Det är oslagbart att få gå ut och spela om tre poäng, det är något man vill göra varje dag. Så nej, det ska bli riktigt gött, säger David Roufpanah.
**********
SERIEPREMIÄR – MALMÖDERBY
FC Rosengård – IFK Malmö
Måndag 9 april kl. 19.30 – Malmö IP