David Roufpanah nöjd efter derbysegern

FC Rosengård besegrade BK Olympic med 4-2 under måndagskvällen och visade samtidigt upp en fin fotboll och var det klart bättre laget under större delen av matchen. Tränaren David Roufpanah var efter matchen nöjd med sitt lags insats.
– Vi börjar de första minuterna helt okej. Sedan har vi en liten period där vi faller lite för mycket in i deras tempo och tappar lite i aggressivitet i presspelet. De får skjuta ett skott utanför straffområdet och gör 0-1 på oss. Sedan tycker jag att vi spelar upp oss till en okej nivå och mot slutet av första halvlek börjar vi få igång ett anfallsspel som mer liknar åt det hållet vi vill. Sedan gör vi en liten justering i hur vi ska positionera oss och det ger effekt och Olympic får det svårt.
– I andra halvlek tycker jag att det väldigt mycket handlar om oss. Vi spelar långa stunder den fotbollen vi vill och i mitten på andra halvlek spelar vi verkligen en effektiv fotboll. Det är få tillslag på alla fötter, vi spelar löpande fötter hela tiden och vänder på spelet. Vi är mycket i den sista tredjedelen, vi står högt med backlinjen och vinner tillbaka bollar. Vi möter ett Olympic som kanske är lite yngre i snittålder och är lite mer oerfarna och det syns. Det är skillnad på kvalitet idag och vi gör det vi ska göra. De här matcherna kan vara svåra och det ska man ha respekt för. Man måste vara med mentalt, säger David Roufpanah.
Men trots att tränaren var nöjd med sitt lags insats fanns det delar av matchen som han inte var helt tillfreds med, bland annat när motståndarna tilläts komma in i matchen i slutskedet och få in en reducering.
– Ja, jag tycker att det är onödigt. Jag hade hellre gått för att göra 5-1 än att släppa in 4-2. Samtidigt är det en vattendelare, vi försöker faktiskt och anfaller frenetiskt. Där är löp och där är försök till att göra mål. Sedan är det svårt mentalt när du skapar så mycket framåt och knappt får försvara sig och helt plötsligt blir det defensiva situationer som är kraftfulla och då ligger vi några procent för lågt i de aktionerna. Vi plockar på oss en frispark och ett gult kort och så skjuter de in 4-2. Det är onödigt, absolut. Det ska inte behöva vara darrigt överhuvudtaget utan det ska vara stabilt, säger han.
Hur mycket är detta kopplat till att vi gör fyra byten på kort tid som kanske påverkar rytmen en aning?
– Byten har alltid en inverkan på matchen, så är det ju. Men jag tycker att vi får in väldigt sugna spelare som vill sätta fart på det. Så nej, jag tycker inte att det får någon negativ effekt. Sedan skulle man säkert kunna göra en djupanalys på detta, men det behöver vi inte när vi vinner idag.
– Det är kul att se att vi vill tävla. Killarna ställer upp och tävlar och det gillar jag. Nu fortsätter vi, tre raka (segrar) till, säger en nöjd David Roufpanah.