Dax för Derby och Revansch

I morgon är det dags för revansch på alla plan då FC Rosengård möter Prespa Birlik på Malmö IP klockan 15.00.

Så här långt är FC Rosengård obesegrat efter att serien startade om då man vunnit en match och spelat tre oavgjorda och det har fört upp FCR på sjundeplatsen. Man ligger fortfarande kvar i mittens rike då man har sex poäng upp till serieledarna och fyra poäng ner till kvalplats i en fortsatt jämn tabell.

Morgondagens motståndare Prespa Birlik har blandat och gett efter omstarten då man vunnit förlorat två matcher och vunnit en. Matchen mot Oskarshamn borta räknar jag inte in då den spelades innan uppehållet. I deras senaste match mötte Prespa Hässleholm på bortaplan och förlorade med 4-1. Så här långt under säsongen så har Prespa skrapat ihop tjugotre poäng och ligger på femteplatsen i tabellen.

Jag nämnde revansch på alla plan i inledningen och skulle kanske lika gärna kunna skriva planer då FC Rosengård så här långt haft svårt att plocka trepoängare på hemmaplan. Lite bättre har det gått på bortaplan, där har man plockat flest poäng av alla lagen i serien och man kommer förhoppningsvis att fortsätta på den inslagna vägen.

Enda frågetecknet är om man egentligen kan kalla Malmö IP för bortaplan så här i sammanslagningens tider? Nåja, det är en helt annan diskussion. Senast lagen möttes så slutade det med en seger för Prespa Birlik med 0-1. Kan ni gissa var matchen spelades? Jo på Rosengårds IP.

Givetvis så har Agim och grabbarna revansch att hämta för den förlusten och då det är derby så kommer prestigen och äran garanterat också att vara lite tändvätska inför matchen imorgon. Men vad som kanske är det viktigaste imorgon är att killarna vill ta revansch på sig själva efter den senaste matchen då man tappade en 4-1 ledning med nio minuter kvar att spela. Om inte det är en motivationshöjare så vet jag inte vad som skulle kunna vara det.

Text & Bild: Stephan Lindstrand