Dax för DM (Herrsenior)

Ikväll kl 1900 möter FC Rosengård Staffanstorps GIF i DM.

Ikväll klockan 19.00 är det dags för FC Rosengårds herrseniorer att ta revansch i dubbel bemärkelse när man går in i den tredje omgången i DM.

För det första så mötte man Staffanstorps GIF i årets första träningsmatch på bortaplan som man förlorade med 1-0. Eftersom det var den första träningsmatchen så det var ett nytt spelsystem, lite nya spelare och en ny tränarduo som skulle anpassa sig till varandra plus att hemmalaget var mer inställda på att försvara sig med elva man så resultatet från den matchen kanske är lite missvisande. Men oavsett så skulle det vara skönt med en revansch för att återställa ordningen så att säga. För det andra så mötte FC Rosengård Division 3 laget Höganäs borta förra säsongen i DM och man gjorde, utan att överdriva, årets sämsta insats. Man förlorade med hela 6-0 mot ett reservbetonat Höganäs och nu har man alltså chans att revanschera sig mot ett annat Division 3 lag.

Dagens motståndare Staffanstorp har så här långt underpresterat i serien då man efter fem omgångar ligger på en niondeplats och kvalplats neråt. Facit är en vinst, två oavgjorda och två förluster så DM kan vara en chans för Staffanstorp att få lite vind i seglen igen. FC Rosengårds Nehar Maliqi har ett förflutet i Staffanstorp och han tror att det kommer att bli en tuff match där Staffanstorp kommer att ge allt för att gå vidare till nästa omgång.

För FC Rosengårds så är det så klart en del som står på spel och med tanke på att det har varit lite tätt mellan matcherna på sistone så är det möjligt att Hasse & Gezim passar på att vila några spelare. Om så skulle vara fallet så är det upp till de som får spela att visa att Hasse gjorde rätt val och att han ska vara med i diskussionerna runt en startelva. Oavsett vilket så måste alla göra jobbet och Nehar säger att ”det kommer att krävas att vi spelar som ett lag och är disciplinerade från att det att domaren blåser i pipan”.

Text & Bild: Stephan Lindstrand