Delad poäng i toppmötet mellan GFC och FC Rosengård

Från första minuten förstod man att detta var en match som Rosengård tänkte vinna och visa vilket lag som är regerande svenska mästare.
Första halvtimmen var det mesta av spelet förlagt på hemmalagets planhalva och Rosengård radade upp målchans efter målchans. Endast tack vare storspelande Jennifer Falk i målet och rutinerade Emma Berglund i backlinjen lyckades man undvika att Rosengård tog ledningen. Man måste också vara kritisk mot Rosengård att de inte lyckades förvalta sina chanser på ett bättre sätt.
Efter en halvtimmes spel började spelet jämna ut sig och hemmalaget fick mer kontroll över läget utan att skapa någon riktigt vass målchans mot Rosengård.
Halvtidsresultatet 0-0 och med en hörnstatistik på 0-6 i favör för gästande Rosengård säger lite om hur överlägsna gästerna var i första halvlek.
Efter paus blev matchbilden annorlunda och GFC hade samlat ihop sig och visade att man är serieledare och obesegrade i årets OBOS Damallsvenska. Efter ca 10 spelade minuter slog Julia Roddar ett fint inlägg och ett passivt försvar kunde se hur Emma Koivisto turligt stötte in 1-0 till hemmalaget. Strax efter hade Pauline Hammarlund en fin nick som smet strax utanför och där kunde matchen punkterats. Men FC Rosengård har de kvaliteer som kännetecknar ett mästarlag och på ett fint omställningsanfall kunde Mimmi Larsson vinna en löpduell mot Emma Kullberg och göra 1-1, ett resultat som stod sig tiden ut.
Rosengård var nog det lag som var mest besvikna på resultatet och med tanke på de målchanser man skapade under första halvtimmen borde man redan där gjort mål och satt press på GFC. Men hemmalaget visade också varför man efter sju omgångar fortfarande är obesegrade och med tanke på hur andra halvlek såg ut, så ska nog båda laget vara nöjda med en poäng.
När det gäller spelarkritik i Rosengårdslaget så gör alla en bra laginsats mot ett Kopparberg/Göteborg FC som i år på allvar kommer att vara med och kämpa om att äntligen få lyfta SM-bucklan. Caroline Seger fick priset som bästa spelare i Rosengård och i hemmalaget fick Emma Berglund priset, och det visar hur viktig rutinen är i denna typ av matcher.
I nästa omgång som spelas redan på söndag, möter Rosengård gästande Piteå och avspark är på Malmö IP på söndag kl 14:00. Matchen sänds på SVT så det kan vara värt att bänka sig framför TV-apparaten och njuta av ännu en spännande fotbollsmatch.
Signerat
Erling Nilsson