Delad pott i derbyt

FC Rosengårds tränare Malik Sesay var besviken efter gårdagens oavgjorda derby mellan FC Rosengård och IFK Malmö. FC Rosengård dominerade matchen och man hade flera riktigt bra chanser att göra mål, bland annat hade man en stolpträff och ett friläge. Förutom det så blev man även tilldömda en straff men domaren ändrade sig efter att ha diskuterat med sin assisterande och man förstår Maliks besvikelse över att man bara lyckades ta en poäng istället för tre. Sett till antalet chanser så borde Rosengård gått till pausvila med en 2-0 ledning men man har svårt att få bollen i mål. Spelet som Rosengård bjöd på var ytterligare ett snäpp i rätt riktning och man löpte och kämpade för varandra både i offensiven och defensiven, det enda som saknades var just målen. I den andra halvleken så jobbade sig IFK Malmö in i matchen och man fick ett par chanser utan att kunna förvalta dem. Rosengård fick ett par lägen i den andra halvleken men man får nöja sig med en poäng.
I och med det oavgjorda resultatet så har FC Rosengård sex poäng ner till kvalplatsen och på lördag väntar en tuff bortamatch då man möter Kalmarlaget Lindsdal.