Derbyförlust

FC Rosengård förlorade lördagens derby mot Prespa Birlik och slutar därmed på en sjätte plats i tabellen.
FC Rosengård började matchen bra och man tog också ledningen med 0- 1 i den 16 minuten genom Dardan Burrniku. Det var en tät match, som ett derby ska vara, och det var tydligt att det var mycket prestige inblandat då ingen ville ge sig i närkamperna. Samtidigt så var Prespa egentligen tvungna att vinna för att vara säkra på att få spela i Divison 2 även nästa säsong vilket gav hemmalaget en rejäl motivationsboost. Båda lagen har en del chanser efter att Rosengård tagit ledningen men ingen som gav utdelning och ju längre halvleken gick desto mer jobbade sig hemmalaget tillbaka och det resulterade i en kvittering med cirka tio minuter kvar av halvleken.
Den andra halvleken fortsätter i samma stil som den första med mycket kamp och någon halvchans åt båda hållen och tyvärr är det så att om man inte kan utnyttja de få chanser man får under en match att göra mål så kan man nästan räkna med att man åker på ett baklängesmål istället. Så det var inte direkt förvånande när Prespa tar ledningen i den 66 minuten till 2- 1 och deras kontrakt verkade säkrat. Som om inte baklängesmålet var nog så åker FC Rosengård på ett rött kort bara några minuter senare och det som var illa blev snabbt värre. Nu finns det gott om exempel på lag i numerärt underläge som tagit sig i kragen och vänt matcher och med cirka kvarten kvar att spela så kvitterar FC Rosengård genom Zia Sakirovski och det ser ut som att man kan rädda en poäng i alla fall. Nu blev det inte riktigt så för på övertid så lyckas Prespa att säkra de tre poängen när man gör 3-2 och det är bara att gratulera dem till fortsatt spel i Division 2 nästa år.
För FC Rosengårds del så har det varit en minst sagt tung höst, man har inte haft de berömda marginalerna med sig samtidigt som skador och avstängningar gjort att man inte fått den kontinuitet som krävs och det avspeglar sig i tabellen med en blygsam sjätteplats.
Till sist så vill vi tacka alla som följt och stöttat vår resa under 2019, ni är fantastiska! Vi hoppas att vi ses igen när säsongen 2020 drar igång med nya utmaningar.