Derbyförlust

FC Rosengård förlorade derbyt mot BK Olympic med 3-0 på Lindängens IP och tyvärr så får man konstatera att det var allt annat än en godkänd insats.
FC Rosengård försökte att ta kommandot direkt på avspark och det resulterade kanske i lagets bästa chans under den första halvleken som i övrigt var ett ställningskrig. Det verkade emellanåt som att båda lagen var mer rädda för att riskera något bakåt än att fylla på framåt när tillfälle gavs vilket gjorde att det blev några halvchanser åt vardera hållet.
I den andra halvleken så såg det till en början ut som att det skulle bli en repris på den första, eller i alla fall under de första sex minuterna innan Olympic gjorde 1-0. Visst, 1-0 underläge borta är absolut inte bra men någonstans hade man i bakhuvudet att FC Rosengård kämpat sig tillbaka och vänt matcher tidigare men ungefär när den tanken ebbade ut så gjorde Olympic 2-0, det tog cirka två minuter. FC Rosengård försökte att komma in i matchen igen men den energin och inställningen man visat tidigare var som bortblåst så egentligen var det helt rättvist när Olympic gjorde sitt tredje mål fyra minuter innan full tid.
Det kommenterades en del efter matchen men tyvärr inget som lämpar sig för tryck och man har all rätt att vara besvikna på sig själva. Däremot så var det någon som sa att det är lika bra att glömma matchen mot Olympic så fort som möjligt men jag vill gärna hävda motsatsen; glömmer man något så har man inte lärt sig något av det heller. Även om just den här matchen blev en dyr läxa. Exakt vad det var som saknades idag blir en sak man måste ta tag i inför omstarten i augusti och inför matchen i Svenska Cupen där man ställs mot Kalmar FF (mer om den matchen kommer senare). Är det helt enkelt så att spelet i Svenska Cupens gruppspel tidigare i våras tagit ut sin rätt genom att killarna är slitna och behöver en paus så kommer sommaruppehållet lägligt.
Tyvärr så innebär förlusten att FC Rosengård halkar ner till femte plats i tabellen, fem poäng efter Ängelholm och Olympic och på samma poäng som trean Qviding och fyran Onsala. Det är inte ett optimalt utgångsläge inför hösten men det är fortfarande mycket fotboll och många poäng kvar att spela  om.
Tillsammans i med- och motgång