Derbyseger för FC Rosengård

Inför matchen så var det kanske IFK Malmö som var i störst behov av en vinst och de tre poängen i gårdagens derby och de var klart hungrigast i inledningen av matchen. Det resulterade i en 0- 1 ledning till gästerna i den sjunde matchminuten och efter ytterligare fem minuter så hade IFK Malmö utökat ledningen till 0- 2 och hade i det läget lämnat den negativa kvalplatsen. Men efter det tog FC Rosengård över Dardan Burrniku reducerade till 1- 2 i minut 23 och när sedan IFK Malmö fick en spelare utvisad i den 39 minuten så kändes det, trots underläget, att det kunde bli en rätt hyfsad kväll för FC Rosengårds del i alla fall.
Efter domaren blåste igång den andra halvleken så fortsatte FC Rosengård att jaga en kvittering och det betalade sig efter cirka sex minuters spel när Zakaria Sawo gjorde sitt första mål för kvällen till 2-2. Bara fem minuter senare så följde han upp det med att göra sitt andra mål för kvällen och Rosengård hade vänt matchen till 3-2 men Zakaria var inte riktigt färdig än för efter ytterligare fem minuter så hade han spelat fram Zia Sakirovski som fastställde slutresultatet till 4- 2.
I och med segern i derbyt mot IFK Malmö så tog FC Rosengård sin första trepoängare på fyra matcher och man gjorde det tack vare en riktigt bra laginsats i en match där inget av lagen ville vika ner sig. Nu drog FC Rosengård det längsta strået och tack vare segern så klättrar man upp på en delad fjärdeplats i tabellen med nio poäng upp till kvalplats och tio poäng till direktplatsen till Division 1.
I nästa match så kommer FC Rosengård att möta Ängelholm på bortaplan, den matchen spelas på lördag den 21/9 kl 16.00 och det kommer mer i veckan inför matchen .