Derbyseger mot Kvarnby (uppd)

FC Rosengård slog Kvarnby med 2-4.

FC Rosengård fick en smakstart i derbyt mot Kvarnby efter att man tagit ledningen redan i den andra minuten med 0-1 efter att Billy Berntsson slagit in bollen. Tyvärr så tog det inte många minuter innan Kvarnby hade kvitterat till 1-1. Halvleken fortsatte med ställningskrig och två lag som smällde på i närkamperna och tyvärr tvingades FC Rosengård byta ut Billy Berntsson med knappa tio minuter kvar att spela. I skrivande stund så talas det om en bristning i baksidan av låret men det är än så länge obekräftat. Halvleken gick mot sitt slut men innan domaren hade blåst av så hade Rosengård tagit ledningen på nytt med 1-2. Det var Dennis som gjorde sitt första seriemål för säsongen när han slog in sin egen retur. Första halvleken slutar med en knapp 1-2 ledning för Rosengård och spelmässigt så har de första 45 minuterna varit en jämn historia. När domaren blåser igång den andra halvleken så tar Kvarnby över mycket av spelet och det resulterar till sist i ännu en kvittering till 2-2 för hemmalaget med en dryg halvtimme kvar att spela. Efter att hemmalaget kvitterat så försöker man också att trycka på för ett segermål och om det var på grund av trötta ben eller om det var i ett försök att ändra matchbilden så gjorde Hasse ett dubbelbyte, Alvedin ersatte Sadat på mitten och Erol ersatte David i försvaret. Det betalade sig i den 82 minuten när Erol fälldes i straffområdet och Valentino förvaltade den väl när han slog in straffreturen. FC Rosengård ledde med 2-3 och man hade ett par chanser till men slutresultatet fastställdes till slut på övertid när Dennis gjorde sitt andra mål för dagen och matchen slutar alltså 2-4 till FC Rosengård.

FC Rosengård krigade sig till tre poäng efter en rejäl holmgång där man helt enkelt man inte kom upp i sin fulla potential. Efter matchen så går Alvedins funderingar så här om derbyt:

”Matchen idag var sådär vi fick inte igång de snabba bolltempot som vi vet att vi kan, förutom i slutet av matchen när vi håller i bollen inom laget och vilar med boll med ett snabbt passningsspel. Dessutom gör Kvarnbys unga killarett bra jobb och jobbar stenhårt. Men de som är bra att vi aldrig slutar tro på att vi kan vinna matchen och det är en jättestyrka jämfört med förra året. Vi tror på allt vi tränat på under försäsongen och även när spelet låser sig emellanåt jobbar vi för varandra ända tills domaren blåser av. Det är anledningen till att vi vinner idag, riktigt skönt att se. Visst vi kanske inte har varit riktigt där spelmässigt nu i början av säsongen, men det är fullt förståeligt också med tanke på många nya spelare osv det kräver sin lilla tid också. Trots det så känns det som om vi har en högre lägstanivå än i fjol.

Men personligen är jag inte alls orolig för det kommer bara att bli bättre ju längre säsongen går, för det är bra spelare allihop. Men det vi ska ta med oss från de senaste två matcherna är kanske vi inte spelat på den nivån vi kan men trots det har vi 6 poäng efter två omgångar och det är en styrka i sig.

Nu får vi lägga detta bakom oss och se fram emot Prespa på lördag där vi kommer va taggade till tusen och förhoppningsvis har vi 9 poäng då.”

Matchen blev precis så jämn och tuff som bland annat Ylli förutspådde och man skulle kunna diskutera marginaler eller om man spelade bra eller inte men FC Rosengård tog tre poäng och har full pott efter två omgångar.

Det är det som räknas i slutändan.

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/kvarnbyfcr_2014{/gallery}