Derbyt slutade med delad poäng

FC Rosengård – Kvarnby IK slutade 0-0 (Uppdaterad)

Derbyt mot Kvarnby slutade mållöst ochmed delad poäng trots att FC Rosengård hade flera chanser att avgöra och två straffsituationer så ville inte bollen in i mål, eller domaren blåsa straff.

FC Rosengård hade mycket boll och dominerade matchen i stort sett från början till slut, Kvarnby hade några lägen men tack vare ett bra försvarsspel och Blerim i målet så höll FC Rosengård nollan. Det syntes redan i början av matchen att Kvarnby skulle spela på säkerhet för att ta minst en poäng, de hade många man i försvaret och när dom fick chansen på kontringar så var det bara med några spelare i anfallet för att inte riskera något bakåt. Matchen slutade som sagt oavgjort 0-0, tyvärr för vid en vinst så hade Rosengård klättrat till femteplatsen men istället så åkte man ner ett hack till åttondeplatsen. Så här efter matchen så är man trots poängen lite besviken över att Rosengård inte lyckades göra mål då man som sagt hade chanserna men det är bara att jobba vidare för som jag sagt tidigare så lönar sig hårt arbete i slutändan.

Vad som däremot var positivt med matchen mot Kvarnby var att Oguzcan Avci, född 95 och Simon Daleke, född 96 fick debutera i FC Rosengårds A- lag. Båda killarna kom in i slutet av matchen och gjorde bra ifrån sig och det lovar gott inför framtiden. Närmast på tur står en tuff bortamatch mot serieledarna Oskarshamns AIK, matchen spelas imorgon lördag.

 

 

 

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}fcr_kik_2013{/gallery}