Det blev både vinst och förlust för FC Rosengård på lördagen

Förlust för herrarna och vinst för damerna. (Uppdaterad)

På Rosengårds IP så förlorade herrarna sin match mot Högaborg med 0-1 och enligt källor så spelade man bra men sorgligt nog så verkar inte målspöket från förra året släppa taget då man har svårt att göra mål och då vinner man som bekant inga matcher heller. Den första halvleken såg helt ok ut, man var lite distinktare i sitt passningsspel än i matchen mot Staffanstorp och man skapade mer framåt också men bollen vill som sagt inte in. Så här beskriver Hasse matchen:

-”Vi gör en bättre match idag än senast och vi gör det bra igen försvarsmässigt genom att ligga rätt och hålla motståndarna utanför oss. I den första halvleken tror jag inte Nehar behöver mota någon farlighet och i andra är det bara ett par ingripande han behöver göra. Målet är ett resultat av att vi inte sätter press så han kan skjuta från tjugo meter. I vårt egna spel så var det klart bättre än senast, det var bättre fart överlag på både boll och fötter. Vi skapade en del chanser men kunde förvaltat dem bättre. Där är en del att slipa på men där finns rätt många ljusglimtar också. Vi börjar hitta våra roller och jobbar ihop som ett lag och vi jobbar hårt för varandra. Högt betyg idag till Armin som gjorde en riktigt bra insats som mittback. Han ligger rätt i positionen, går in i dueller och vinner dem och är vårdad i sitt passningsspel”.

För damerna gick det betydligt bättre på Malmö IP där man tog emot Champions Leaguelaget Fortuna Hjörring. Matchen slutade 2-0 till FC Rosengård efter att Anja Mittag gjorde 1-0 i den första halvleken och Natalie Persson gjort 2-0 i den andra halvleken. Det var egentligen inga problem för FC Rosengård då man som Markus Tilly påpekar att man kunde vunnit med 4-1 om nu alla chanserna hade gått i mål. Fortuna Hjörring var bättre än förra helgens motståndare LB07 men då Rosengård var bättre tränade, hade ett bättre passningsspel och bättre försvarsspel så var resultatet 2-0 det enda logiska. Segern i all ära men i den andra halvleken så hoppade Lisa Ek in efter ett och ett halvt års skadeelände och spelade i 30 minuter. Under de trettio minuterna hann hon bland annat att spela fram Natalie till 2-0 målet.

Nu kommer damerna att åka iväg på ett välbehövligt träningsläger till Turkiet för att slipa formen inför den kommande säsongen så att guldet kan försvaras. Herrarna kommer också att åka iväg, fast det blir till Kristianstad på lördag då man möter Division 1 laget Kristianstads FF. Mer om båda resorna kommer i veckan. 

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

{gallery slider=boxplus.carousel}/20140215{/gallery}