Det blev en tredjeplats för herrarna

Det blev en förlust för FC Rosengård i säsongens sista match. Matchen borta mot IFK Karlshamn slutade 3-0 till hemmalaget på en snötäckt plan.

Inför matchen hade FC Rosengård chansen att sluta tvåa i tabellen om man besegrade Karlshamn, men man var också beroende av hur matchen mellan Hässleholms IF och Sölvesborg slutade. Om Rosengård skulle knipa andraplatsen så var det vinst för Sölvesborg och vinst för FCR som gällde. Att sluta trea eller tvåa spelar dock inte så stor roll rent sportsligt i årets serie, då man inte längre har chansen att kvala upp till division 1 genom en andraplats.

Hemmalaget Karlshamn hade desto mer att spela för då de krigade för fortsatt spel i division 2 nästa säsong och det märktes direkt. Det tog bara fyra minuter innan Karlshamn hade gjort 1-0. 2-0 kom med cirka en kvart kvar av första halvlek och tyvärr bidrog underlaget till att Rosengård inte fick någon fart på sitt spel, trots att man krigade på.

När domaren blåste igång andra halvlek försökte Rosengård ta tag i taktpinnen men man kom aldrig nära, tyvärr. Istället fastställde Karlshamn resultatet till 3-0 med en minut kvar. Tyvärr fick inte Rosengård den perfekta avslutningen på säsongen som man hade önskat.

Det var en match som helt klart betydde mer för Karlshamn än för Rosengård och därför gick det som det gick. Att sluta tvåa eller trea spelar som sagt inte någon större roll och i säsongens sista match blev motivationen därefter, vilket så klart är synd för man gjorde sig ingen rättvisa. Det å andra sidan svårt att komma till sin rätt när matchen spelas på en hal snötäckt plan där det var större chans att landa på ryggslutet i snön än att dribbla av sin motståndare.

Efter matchen kommenterar FC Rosengård tränare Marco Whittle på detta sätt:
– Efter slutsignalen kändes det ritkigt skönt att den långa säsongen äntligen var över. Detta har varit den längsta och mest påfrestande säsongen man har upplevt så därför var det skönt att det nu var över. Sedan är det så klart blandade känslor kring prestation och resultat, men den analysen tar vi med oss framåt för att se vad vi gjort bra och vad vi kan göra bättre.

Under matchen fick glädjande nog två av FC Rosengårds 16-åriga talanger debutera – Nechervan Shamo och Dion Zymeri blev inbytta och gjorde det bra. Marco berömmer deras debut och berättar:
– Nechervan och Dion är två mycket duktiga 05or som tränat med oss nu ett tag och verkligen tagit stora kliv i sin utveckling. De båda har verkligen den spelarprofil som FC Rosengård eftersöker. Det var kul att de fick hoppa in men vi är inte förvånade att de gjorde det bra, trots omständigheterna med planen (isbanan) vi spelade på.

FC Rosengård gratulerar A-lagsdebutanterna och ser fram emot deras kommande insatser för klubben.

De senaste inläggen: