Div 1 Kval:

FC Rosengård hade ryggen mot väggen inför matchen mot Uddevalla och det var nog ingen som trodde på att det skulle kunna gå vägen. Utom laget själva. Man var inte bara tvungna att vinna matchen, man behövde dessutom göra det med tre mål mot ett lag som hade gått vidare vid ett oavgjort resultat. Så allt de hade behövt göra hade varit att parkera bussen framför mål men det visade sig att de satsade framåt precis som Rosengård. I och för sig så inledde de matchen lite avvaktande och det syntes att de inte ville tappa i positionerna men efter cirka tjugo minuter så ändrades det. I den 23 minuten så gjorde Noor Zadran 1- 0 till FC Rosengård och därmed blev gästerna tvungna att försöka få in en kvittering om de ville vinna kvalgruppen. Istället gjorde FC Rosengård 2- 0 när Kofi sköt in bollen bara fem minuter efter att 1- 0 målet kom. Sedan fortsatte FC Rosengård att rada upp chanser, man jobbade och slet och man gjorde utan tvekan sina bästa första 45 minuter den här säsongen men halvleken slutade 2- 0. I den andra halvleken jobbade sig gästerna in i matchen och man hade en del chanser men de bollar som inte FC Rosengårds försvar fångade gick utanför. Även FC Rosengård hade flera chanser utan att få in bollen så det blev till slut en kamp mot både klockan och Uddevalla men det var en match som Rosengård till slut vann. På övertid sköt Granit Sherifi in det så viktiga 3- 0 målet och kvaldramatiken på Malmö IP fick ett lyckligt slut. Segern var välförtjänt efter att FCR hade kämpat och krigat i över nittio minuter och det hade varit fullkomligt förkrossande om man hade missat fortsatt kvalspel efter den insatsen.
Men nu är man där och i nästa kvalomgång möter man FC Trollhättan från division 1 som kommer att göra sitt för att spela i ettan nästa säsong med. Mer om det senare.
 
FC Rosengård kommer att möta FC Trollhättan i ett dubbelmöte, hemma och borta. Den första matchen kommer att spelas på Malmö IP nu på onsdag den 9/11 med avspark klockan 19.00. Bortamatchen kommer att spelas på lördag i Trollhättan med start klockan 14.00.