Div 1 kval

Ikväll spelas den ”första halvleken” i dubbelmötet mot FC Trollhättan om en plats i Division 1 nästa säsong.
Till slut var det Trollhättan som landade på elfteplatsen i den oerhört jämna bottenstriden i Division 1 Södra. När tabellen summerades i helgen så skiljde det fyra poäng mellan Mjällby (31 poäng) på åttondeplatsen och Prespa Birlik (27 poäng) på trettondeplatsen och däremellan placerade sig Trollhättan alltså med 29 poäng. Trollhättan vann sex matcher, spelade elva oavgjorda och förlorade sex under säsongen som gått med en målskillnad på 29 gjorda och 39 insläppta och det ska bli intressant att se hur ett lag i toppen av Divison 2 klarar sig mot ett lag från botten i Division 1.
Men om man ser till hemma/ bortastatistiken så har FC Trollhättan bara vunnit två matcher på bortaplan under säsongen samtidigt som man bara förlorat två matcher på sin hemmaplan så om Rosengård ska spela i Ettan nästa säsong så kommer det att krävas ett bra resultat på Malmö IP ikväll.
FC Rosengård bjöd på stor dramatik när man besegrade Uddevalla i söndags genom att göra det avgörande 3- 0 målet i matchens sista anfall. Laget visade upp en enorm vilja att ta sig vidare i kvalet vilket gav utdelning, man kämpade och krigade för varandra och ett misslyckande fanns inte ens på kartan. Ikväll gäller det att man fortsätter i samma spår om man vill spela Division 1 fotboll nästa säsong och svårare än så är det inte. FC Trollhättan kommer att kämpa och kriga av precis samma anledning men det finns en stor skillnad, FC Rosengård har allt att vinna medan Trollhättan riskerar att inte bara förlora matcher utan även sin Division 1 status. Frågan är hur det kan komma att påverka Trollhättans spelare och om det gör det? Det är klart att man vill vinna, det är ju liksom det som är grejen men om man tillsätter en gnutta med press och förväntan från klubben och supportrar så bör man bli påverkad på ett eller annat sätt. FC Rosengård har i och för sig en hel del förväntningar på sig men det är av lite annorlunda karaktär för oavsett hur kvalet går så står man där ändå med huvudet högt och veta att man trots allt gjort en bra säsong. Men även om det låter lite som att kvalet inte spelar någon roll så ställer killarna i laget höga krav på sig själva och  varandra då de vet vilka kvaliteter som finns samtidigt som det är ett gäng som hatar att förlora så om Trollhättan ska vinna dubbelmötet mot FC Rosengård så måste dom spela riktigt bra i 180 minuter. Gör inte Trollhättan det så är FC Rosengård tillbaka i Division 1 till nästa säsong.