Div 1 Kval

FC Rosengård vann efter ett nytt drama på Malmö IP men det började inte bra. FC Trollhättan dominerade den första halvleken totalt och det var inte mer än rättvist när de också tog ledningen efter cirka trettio spelade minuter. FC Rosengård verkade nästan ha för mycket respekt för motståndarna under den första halvleken och därför var det bara vid ett fåtal tillfällen som man kom över mittlinjen och till målchans. Det blev ett par halvchanser varav ett skott som Trollhättans målvakt fick sträcka ut ordentligt för att rädda men annars ägnade man den mesta tiden åt att jaga boll. Precis innan pausen blev FC Rosengårds Dino Mesic olyckligt träffad av en hög spark när en Trollhättanförsvarare försökte rensa vilket ledde till att försvararen blev utvisad och Dino fick spela resten av matchen med bandage. På förhand så talades det om att Trollhättan spelade mycket fysiskt och med snabba omställningar men nu spelade de som FC Rosengård, med mycket rörligt och snabbt passningsspel och det kan vara en förklaring till varför den första halvleken såg ut som den gjorde.
Nåja efter att man snackat ihop sig i pausen så jobbade sig FC Rosengård in mer och mer i matchen efter att domaren blåst igång den andra halvleken och man började sätta press på Trollhättan. Men det skulle dröja tills den 65 minuten då FC Rosengård gjorde ett offensivt byte innan det började hända grejer framåt på allvar. Man bytte in Granit Sherifi och det tog fem minuter innan han gjorde mål på en straffretur. Sex minuter senare var det dags igen när Granit nickar in 2-1 till Rosengård vilket också blir slutresultatet och Granit avgör sin andra match på fyra dagar.
Vinsten innebär att FC Rosengård har en marginell ledning i dubbelmötet mot FC Trollhättan efter de första nittio minuterna. Men det innebär samtidigt att Trollhättan bara behöver hålla tätt bakåt samtidigt som man bara behöver göra ett mål. Förutsättningarna för FC Rosengård är oavsett de samma, man har allt att vinna och Trollhättan har allt att förlora och på lördag vid 16- tiden vet vi om Rosengård vunnit allt.