Div 1 Kval: FC Rosengård – IFK Uddevalla

Efter 2-0 förlusten i söndags mot IS Halmia så står FC Rosengård med ryggen mot väggen inför helgens match mot IFK Uddevalla. FC Rosengård är helt enkelt tvingade att vinna med tre mål för att man ska få fortsätta kvalspelandet mot laget från Division 1 och det kommer att bli lättare sagt än gjort. Enligt tävlingsreglerna så avgörs det på målskillnaden om två eller flera lag hamnar på lika poäng och om målskillnaden också är lika så avgörs det på flest gjorda mål. Om lagen har gjort lika många mål så är det inbördes resultat som gäller och sedan straffsparkstävlingen. Skulle man ändå inte kunna kora en vinnare så kommer det att lottas av Svenska Fotbollsförbundet.
IFK Uddevalla vann gruppens första kvalmatch mot IS Halmia med 1- 0 och tog i och med vinsten ledningen i gruppen. Sedan vann Halmia över Rosengård med 2- 0 och övertog ledningen i och med fler gjorda mål men samtidigt så innebär det att det räcker med ett kryss för att Uddevalla ska gå vidare. Så det behövs kanske inte någon riktigt vild gissning för att räkna ut att Uddevalla kommer att åka med bussen hela vägen från Uddevalla och in på Malmö IP för att parkera den där.
För FC Rosengård är förutsättningarna enkla, det är bara att vinna och göra så många mål man kan om man vill ha en chans att gå upp och spela Division 1 fotboll 2017. Det är enkla förutsättningar men det är svårt att göra det av redan nämnda anledning men absolut inte omöjligt. Inför helgen så har man haft en bra träningsvecka och det är ett gäng som vill revanschera sig efter förlusten senast mot Halmia och en insats som ingen var nöjd med. Man har en chans kvar och man vill ta den men det kommer att krävas en rejäl arbetsinsats av alla i och kring laget för att det ska gå vägen, det gäller att gå tillbaka till grunderna med det aggressiva försvars- och anfallsspelet som gav utdelning i form av tre poängare under säsongen. Lyckas man med det så har man alla möjligheter att gå vidare i kvalet samtidigt som man tystar kritikerna som bara väntar på att se FC Rosengård misslyckas. Nu kör vi!
Matchen spelas på söndag, 6/11 med avspark klockan 14.00 på Malmö IP