Div 2: Det blir kval för FC Rosengård

FC Rosengård fick inte det avstampet inför kvalet som man önskade i och med att man även förlorade hemmamatchen mot Torn med 1- 2. FC Rosengård startade matchen bäst och efter 14 minuter gjorde man 1-0 efter att Ismail Hussein stött in en målvaktsretur.
Ismail som har gått hela vägen genom FC Rosengårds ungdomsled fick i och med målet bästa möjliga debut för FC Rosengårds herrseniorlag. Klubben gratulerar Ismail till debuten och målet och önskar honom lycka till både på och utanför planen.
FC Rosengårds ledning stod sig halvleken ut men efter pausen kom Torn ut som ett annat lag och bara två minuter in i halvleken kvitterade dom till 1- 1. Bara tjugo minuter senare hade Torn vänt matchen till 1- 2 och FC Rosengård fick ingen revansch från vårens förlust.
Inför matchen så hade FC Rosengård chans att vid en seger ta över serieledningen om BW90 samtidigt vunnit mot Karlskrona men det hände inte så FC Rosengård laddar om inför ett tufft kval. FC Rosengård spelar i en kvalserie tillsammans med lagen från Division 2 Västra Götaland och Norra Götaland, vilket efter helgen innebär Halmia från Västra och Uddevalla från Norra. I den första omgången som spelas den 22 oktober så möts Uddevalla och Halmia och utifrån resultatet i den matchen så utses FC Rosengårds motståndare till nästkommande helg. Vinner FC Rosengård kvalserien så väntar sedan ett dubbelmöte mot Divison 1 laget som placerat sig på elfteplatsen och i skrivande stund så är det Prespa Birlik som ligger på kvalplatsen.