Div 2: FC Rosengård jagar vidare

FC Rosengård fortsätter jakten på Karlskrona i morgon när man möter IFK Berga uppe i Kalmar för ännu en tuff bortamatch men med rätt enkla förutsättningar. Nu är det ingen nyhet att man måste spela hem tre poäng för att ha chansen att ta över direktplatsen till Division 1 men nu har man även chansen att säkra andraplatsen om resultaten går Rosengårds väg.
Senast FC Rosengård mötte IFK Berga i våras på Rosengårds IP så vann man med klara 4- 1 efter en tuff match där målskyttet inte kom igång förrän i matchen sextionde minut. Men å andra sidan, när det väl kom igång så gjorde FC Rosengård tre mål på sju minuter genom Adnan Gerzic, Nichlas Schön och Dino Mesic. Berga fick senare ett tröstmål och på övertid så fastställde Mohamed Ramadan slutresultatet till 4- 1.
IFK Berga har haft en säsong där man blandat bra resultat med lite sämre resultat och det har gjort att man inför helgens match ligger på åttonde plats i tabellen med 27 inspelade poäng. Berga har fastnat i mitten då man i praktiken bara har äran att spela för men det är något som de med all säkerhet kommer att göra. Det är med föregående års spel i färskt minne som man kan konstatera att det är ett lag som kämpar i minst nittio minuter och som försöker att göra de nittio minuterna till en mardröm för motståndarna genom ett aggressivt fysiskt spel. Berga kommer att försöka avsluta säsongen på ett bra sätt och i den planeringen ingår säkert en vinst och revansch mot tabelltvåan FC Rosengård som kommer att få slita för att ta tre poäng.
FC Rosengård är fortfarande obesegrade efter att serien startat om och tack vare det så flåsar man tabelledande Karlskrona i nacken i jakten på serieseger. I helgen som gick så vann FC Rosengård över Hässleholms IF med 1- 3 samtidigt som Karlskrona förlorade mot Torn och med fem matcher och femton poäng kvar att spela om så är det vidöppet om vilket lag som står som slutsegrare. Som det har sett ut så här långt under hösten så har FC Rosengårds spel sett riktigt stabilt ut, man har en aggressivitet i både försvaret och i anfallsspelet som gör det jobbigt för motståndarna. Skulle man krydda det med en massa individuell skicklighet så förstår alla att det kommer att krävas att motståndarna har en riktigt bra dag samtidigt som Rosengård har raka motsatsen för att Rosengård ska tappa poäng. Men för den sakens skull får man inte slappna av för även om det är femton poäng kvar att spela om så har man inte råd att tappa en enda.