Div 2: FC Rosengård möter BK Olympic

Jakten på serieledande Karlskrona går vidare FC Rosengård möter BK Olympic imorgon och med tanke på att det är ett derby så kommer det inte att bli en lätt match. Lagen möttes på Lindängens IP i våras i en ganska tråkig match där inget av lagen spelade särskilt bra men FC Rosengård gjorde vad man kom dit för, att hämta hem tre poäng. Målet gjordes i den 13 minuten av Dino Mesic men resten var en transportsträcka till slutsignalen och tyvärr så infann sig inte den där derbykänslan. Nykomlingen i år, BK Olympic, har haft en tung säsong och ligger sist i tabellen med nio inspelade poäng efter två vinster, tre oavgjorda och tolv förluster efter sjutton omgångar. Olympic har sex poäng upp till kvalplatsen och elva poäng upp till säker mark och om dom ska ha en chans att klara sig kvar så måste dom börja plocka poäng nu.
Så imorgon finns risken att FC Rosengård möter ett ordentligt taggat BK Olympic men å andra sidan så kanske derbykänslan som uteblev från Lindängen kan infinna sig. Att möta ett lag som har allt att spela för och inget att förlora kan vara knepigare än att möta ett mittenlag som inte har något att spela för då man kanske invaggas i någon form av falsk säkerhet på grund av tabelläget. Det finns gott om exempel på lag som underskattat motståndarna och förlorat vilket för övrigt är en av tjusningarna med fotboll.
FC Rosengård Ligger inför morgondagens match sex poäng efter Karlskrona och imorgon går jakten vidare på direktplatsen till Division 1. På pappret borde inte BK Olympic vara något problem men å andra sidan har inte Rosengård råd att varken underskatta någon eller tappa poäng om man ska kunna behålla pressen på Karlskrona. Samtidigt så har FC Rosengård ett försprång ner till IFK Hässleholm på tredjeplatsen som inte är mer än fem poäng och det är ett försprång som man måste behålla för att inte riskera att tappa kvalplatsen till Division 1. Givetvis så beror det lite på resultaten i de andra matcherna, särskilt i jakten på Karlskrona, men det är inget som man får låta påverka det egna agerandet. Nu är FC Rosengård fortfarande obesegrade på Rosengårds IP och sedan serien startade om så har man spelat väldigt stabilt vilket betalat sig i form av att man öst in mål. På de tre senaste matcherna så har man 14- 1 i målskillnad och man får gärna fortsätta på den instakade vägen med att spela med stort tålamod och fullt fokus på den egna uppgiften.