Div 2: FC Rosengård möter BW90 IF

Imorgon fortsätter jakten på serieledande Karlskrona när FC Rosengård tar emot BW90 på hemmaplan. Inför matchen så ligger Karlskrona sex poäng före Rosengård i tabellen vilket är långt ifrån ointagligt men det krävs i princip att Rosengård vinner sina återstående matcher om man ska kunna sätta press på dem.
Morgondagens motståndare BW90 har haft en tung säsong så här långt och ligger en poäng över den nedre kvalplatsen vilket förmodligen gör dem till en tuffare motståndare än vad tabellen visar. Det är ett lag som slåss för fortsatt spel i Division 2 även nästa säsong och kommer att spela därefter vilket antagligen innebär att dom spelar för att åtminstone få med sig en poäng hem till Bjärsjölagård. På BW90’s tre senaste matcher så har man vunnit en och förlorat två, först fick man stryk hemma mot Asarum med 1-5 sedan vann man mot Berga och nu i onsdags kväll så förlorade man med 2- 0 borta mot Lindsdal så visst finns det kapacitet hos dem att ställa till det för lag högre upp i tabellen.
FC Rosengård kommer till match med en skön 0- 7 seger i bagaget och man har fått ordning på spelet vilket kommer, som redan nämnts, att behövas. FCR jagar Karlskrona som ligger sex poäng före i tabellen samtidigt som man är jagade av IFK Hässleholm som ligger två poäng efter så man är både jägare och den jagade. Man har helt enkelt inte råd att tappa poäng om ska ha en chans att ta över förstaplatsen eller förlora andraplatsen, kvalplatsen till Division 1 så det är minst sagt en intressant sits man sitter i inför helgens match och inför fortsättningen. Sedan serien startade igen efter sommaruppehållet så har FC Rosengård spelat oavgjort 0- 0 mot Karlskrona borta och sedan följde man upp det med en bortavinst med 0-7 mot Lindsdal så man har absolut fått en bra start på hösten.
Men det är inte bara resultaten som varit bra utan det är sättet man genomfört matcherna på som mycket väl kan ta laget till Division 1. Man spelar väldigt disciplinerat och fokuserat där man jobbar stenhårt för varandra både i offensiven och defensiven. Man försöker inte längre ta den absolut kortaste eller snabbaste vägen till motståndarmålet utan istället vårdar man bollen och väntar på rätt läge. Med tanke på Rosengårds spelarmaterial så är det ett riktigt effektivt sätt att spela på då man är tillräckligt snabba och tekniska för att kunna vårda bollen även mot ett lag som försöker att spela ett tufft presspel. Senast FC Rosengård mötte BW90 var i våras och då vann Rosengård med 1- 4 borta efter att Mohamed Ramadan gjort två mål och Nichlas Schön och Dino Mesic vars ett och det var egentligen inga frågetecken om vilket som var det bättre laget.
Men det var då det, imorgon är en ny match och en lite andra förutsättningar men precis som då är bara tre poäng som räknas för Rosengårds del.
För övrigt är FC Rosengård fortfarande obesegrade på Rosengårds IP den här säsongen.
Matchen spelas imorgon lördag 13/8 på Rosengårds IP med avspark klockan 14.00