Div 2: FC Rosengård möter Torns IF

FC Rosengård har sedan tidigare varit klar för kvalspelet till Division 1 men det finns fortfarande en rent matematisk chans att snuva Karlskrona på seriesegern. Det enda som krävs för att det ska ske är att FC Rosengård vinner imorgon mot Torns IF samtidigt som Karlskrona förlorar borta mot BW90. Nu hade man chansen att ta över serieledningen förra helgen eftersom Karlskrona förlorade men då Rosengård också förlorade så är läget oförändrat. Så visst finns det en matematisk chans men matcherna ska spelas med och i morgon möter man som sagt Torns IF som jagar tredjeplatsen och vill avsluta säsongen på bästa sätt.
Torns IF vann med 3- 1 senast FC Rosengård och Torns möttes i våras efter att FC Rosengård inte gjort en ev de bättre insatserna under säsongen. Men å andra sidan så spelade Torn smart och utefter sina förutsättningar vilket i slutändan belönades med tre poäng. Torn hade en tung inledning på säsongen med många skador och lite oflyt och låg i den nedre halvan av tabellen när Rosengård och Torn möttes i våras men som det nämndes redan då så har Torns trupp tillräckligt med bra Kvalitet för att slåss i toppen där man befinner sig inför matchen imorgon. Torn slåss om tredjeplatsen mot Asarum och de båda Hässleholmslagen och vid en seger så, lite beroende på de andra resultaten, kan man ta tredjeplatsen vilket man säkert kommer att satsa på imorgon. Man vill ha en bra avslutning på säsongen samtidigt som man vill ha ett bra avstamp inför nästa år. Torns IF kommer till match med gott själförtroende och vind i seglen då man vunnit sina tre senaste matcher mot IFK Hässleholm, IFK Malmö och nu senast så slog man BK Olympic. Dessutom så är Torn, om man bortser Karlskrona och FC Rosengård, seriens starkaste bortalag så det kommer att bli en allt annat än lätt uppgift imorgon för FC Rosengård.
Efter förra lördagen och förlusten mot Lund så trodde många att serien var avgjord men sedan visade det sig att Karlskrona förlorade på söndagen vilket innebär att FC Rosengård har allt att vinna imorgon. Samtidigt så måste FC Rosengård, precis som Torn, få en bra avslutning på seriespelet då man förmodligen kommer att få spela kval om platsen i Division 1 och då måste man ha skakat av sig förlusten mot Lunds BK och fått in vinnarkänslan igen. Sedan kommer Torn att få möta ett FC Rosengård som vill ta revansch från vårens möte, dels på Torn men framförallt på sig själva både från den senaste insatsen mot Lund men även från Tornmatchen. Den inställningen kommer att ge Torn lite problem imorgon och den kan leda FC Rosengård hela vägen till Division 1 för det här gänget är inte färdiga för i år, dom har precis börjat.