Div 2: FC Rosengård tar emot IFK Berga

Morgondagens motståndare IFK Berga ligger på femteplatsen i tabellen efter att man vunnit fyra matcher, spelat tre oavgjorda och förlorat två på de första nio omgångarna. IFK Berga är ett tufft lag att möta vilket FC Rosengård fått erfara under åren men ser man till förra säsongens facit så vann Rosengård både hemma på våren och i bortamatchen på hösten. I hemmamatchen så hade man lite flyt genom att man fick ett tidigt mål då de annars har en förmåga att försvara sig bättre och bättre ju längre matchen lider. I bortamötet så tog det cirka 60 minuter innan Rosengård lyckades såga sig igenom deras försvar och ta ledningen med 0-1. Sedan försökte Berga att kvittera vilket gjorde att Rosengård fick ytorna som behövdes för att göra två mål till.
Det finns ingenting som säger att morgondagens möte mellan FC Rosengård och Berga kommer att bli annat än en tät och tuff uppgörelse mellan ett lag som kommer från en seger, Berga slog Lindsdal i deras senaste match, och ett lag som måste hitta segerreceptet igen då Rosengård förlorade sin senaste match mot Asarum. FC Rosengård spelade dessutom en match i Svenska Cupen mot Division 1 laget FC Höllviken som man förlorade med 2-4 på hemmaplan. För laget och fortsättningen i seriespelet gäller det att ta lärdom av veckan som gått samtidigt som man tar med sig det som ändå var positivt och utnyttjar det redan imorgon. Att morgondagens match är viktig är ingen överdrift då man halkat efter Karlskrona och frågan är om man har råd att tappa fler poäng upp till förstaplatsen för att fortfarande kunna utmana om serieledningen och i förlängningen om en serieseger. Men å andra sidan så är det knappast troligt att ett lag går igenom serien obesegrad så visst kommer Karlskrona att förlora och när dom gör det så gäller det att Rosengård inte låtit dem utöka försprånget.
FC Rosengårds coach Malik låter tankarna gå så här inför lördagens svåra match:
”Dags för en ny seriematch på hemmaplan mot IFK Berga som är ännu ett fysiskt spelande lag som kommer att ställa till problem för oss om vi inte är förberedda mentalt på en tuff match. Men jag är övertygad om att killarna lärde sig sin läxa mot Asarum och det kommer inte att upprepas. Den tuffa matchen i onsdags mot Division 1 laget FC Höllviken har gett oss blodad tand då vi visade en fantastisk offervilja trots att vi spelade med tio man i mer än en halvlek. Det plockar vi med oss till lördagens match mot Berga.”
Matchen mellan FC Rosengård och IFK Berga spelas imorgon lördag med avspark kl 14.00