Div 2: FC Rosengård tog en storseger

På förhand så skulle det inte bli en lätt match för FC Rosengård då Lindsdal är svårslagna på sin hemmaplan men efter att ha vunnit med 0-7 så var det inget att varna för. Nu är inte Lindsdal ett dåligt lag och hade de fått utdelning på någon av sina chanser i början av matchen så hade det nog blivit en annan match. Lindsdal hade ett par skott inledningsvis men deras bästa chans kom när de fick en frispark precis utanför Rosengårds straffområde men Blerim i Rosengårds mål gjorde en riktigt bra räddning, förutom de chanserna så hade inte Lindsdal mycket mer. Istället så var det Rosengård som tog ledningen efter cirka tjugo spelade minuter genom Dino Mesic och sedan rullade det på. Alan Asaad gjorde 0-2, Mohamed Ramadan 0-3 och strax före paus så gjorde Alan Asaad sitt andra mål för dagen och Rosengård gick till pausvila med en 0-4 ledning. När man går till paus med en komfortabel ledning så kan det vara svårt att behålla fokus och fortsätta mala på som man gjort i den första halvleken men det var inget problem för Rosengård, man fortsatte att spela med stort tålamod och vårda bollen vilket betalade sig i slutet av den andra halvleken då Granit Sherifi gjorde 0-5, 0-6 och fastställde till slut siffrorna till 0-7 efter att ha gjort sitt tredje mål för dagen.
Segern var riktigt bra, inte bara för resultatet, men sättet man genomförde matchen på ger mersmak. I vissa matcher under våren så har man velat komma till avslut så fort som möjligt och ofta fått börja om då man förlorat bollen istället. Nu vårdade man bollen och lät motståndarna jaga och när man väl fick en chans så tog man den. Samtidigt så spelade man väldigt disciplinerat i försvarsspelet där alla jobbade för varandra vilket gjorde att Lindsdal varken fick tid eller ytor att jobba på. När Rosengård spelar så här så ska det väldigt mycket till för något lag att ta poäng från dem vilket ser bra ut nu när serien går in på upploppet där varje poäng är viktig för att komma ikapp Karlskrona på förstaplatsen. Tack vare segern och det faktum att Karlskrona tappade poäng mot IFK Malmö gör att Karlskronas försprång minskat från åtta poäng till sex poäng och kampen om seriesegern kan utvecklas till en riktig nagelbitare.
FC Rosengård kommer närmast att möta BW90 på Rosengårds IP, den matchen spelas på lördag klockan 14.00