Div 2: FC Rosengård vann över Vinbergs IF

Inför omstarten av Division 2 Södra och vad som kanske är årets viktigaste match mot Karlskrona borta så spelade FC Rosengård en träningsmatch mot Vinbergs IF. Vinbergs leder för närvarande Division 2 Östra och det blev en bra match och generalrepetition.
Vinberg började matchen bäst men det var Rosengård som med lite tur kunde ta ledningen efter att Dino kommit loss och kunde slå in 0-1. Innan den första halvleken var slut hade Vinberg hunnit att kvittera men om sanningen ska fram så var det inte en av Rosengårds bästa halvlekar den här säsongen.
Inför den andra halvleken så gjorde Rosengårds tränare en del byten och man fick lite bättre fart på både boll och spel vilket resulterade i att Chris Ajakpoloho kunde bomba in 1-2 till Rosengård en bra bit utanför Vinbergs straffområde och till slut kunde återvändande Granit Sherifi stöta in 1-3. I slutet av matchen så lyckades Vinberg reducera men kom aldrig närmare så matchen slutade 2-3 till Rosengård.
På det stora hela så var det ett väl genomfört genrep inför seriefinalen mot Karlskrona kommande helg men trots segern så finns det saker att jobba med och man har en vecka på sig att finputsa detaljerna.