Div 2: FCR slog Berga

Det skulle ta 60 minuter innan FC Rosengård lyckades dyrka upp Bergas försvar men när det väl var avklarat så rullade maskinen på. Det var Rosengårds lagkapten Adnan Gerzic som visade vägen och inledde målskyttet när han sköt in en retur på hörna, två minuter senare sköt Nichlas Schön in 2-0 och efter ytterligare fem minuter så gör Dino Mesic 3-0. Gästande Berga reducerade till 3-1 med cirka tio minuter kvar men på övertid så höll sig Mohamed Ramadan framme och kunde fastställa slutresultatet till 4-1 och FC Rosengård studsade tillbaka in i vinnarspåret. På förhand så visste man att Berga inte skulle bli lätta att möta och dom försvarade sig bra men Rosengård ville mest och det gjorde att man tog de tre poängen.
Inför matchen så hade FC Rosengård haft en tung vecka med förlust borta mot Asarum i serien och sedan en förlust mot FC Höllviken i Svenska Cupen så mot Berga gällde det att visa att veckan som gick var ett ”olycksfall i arbetet” eller helt enkelt ett stolpskott. Så här efter så kan man konstatera att man tog revansch på sig själva och de som tvivlade (om det nu fanns någon) då man kavlade upp ärmarna, gick tillbaka till grunderna i spelet och krigade sig till tre poäng.
I nästa omgång så möter FC Rosengård Torns IF på bortaplan vilket kommer att bli ännu en tuff match, förra säsongen så slutade mötet 3-0 till Torn men mer om det i veckan.