Div 2: IFK Malmö – FC Rosengård

Senast IFK Malmö och FC Rosengård möttes så slutade det med en klar seger för FC Rosengård med 3- 1 efter att Dino Mesic och Mohamed Ramadan gjort vars ett mål och IFK bjudit på ett självmål. Sedan dess så har IFK Malmö bytt tränare då Sveriges gamle förbundskapten Olle Nordin tagit över rodret för att hjälpa laget att säkra sin plats i Division 2 även nästa år. Inför morgondagens derby så ligger IFK Malmö fem poäng före BW90 på nedre kvalplatsen men det verkar som att sommarens tränarbyte gett en viss effekt då man bland annat spelat oavgjort mot Karlskrona och vunnit över IFK Hässleholm med klara 3- 0. Trots det så förlorade man borta mot Lindsdal med 2- 0 i helgen som gick och enligt uppgifter så var väl ingen riktigt nöjd med insatsen men Lindsdal är inget lätt lag att möta. Så förmodligen var Lindsdalmatchen ett olycksfall i arbetet vilket innebär att morgondagens match kan bli en riktigt tät uppgörelse och i bästa derbyanda så kommer det lag som vill mest att stå som slutsegrare.
FC Rosengård är fortfarande obesegrat sedan serien startade om och nu senast så besegrade man BK Olympic trots att man inte spelade på topp. Nu kan det i sig vara ett styrkebesked att vinna utan att prestera på topp men tyvärr så kommer det inte att hålla i fortsättningen om man vill bibehålla segersviten och utmana om seriesegern. Sedan omstarten så har FC Rosengård spelat en oavgjord, 0- 0 mot Karlskrona och efter det så har man vunnit tre raka matcher med en målskillnad på 15- 1 vilket är ett bra facit. Men dom matcherna har spelats och det går inte att leva på gamla meriter, imorgon är det en ny match och nya förutsättningar.
IFK Malmö har garanterat kollat tabellen och de senaste resultaten och det skulle inte förvåna någon om dom har varit och sett en eller två av Rosengårds hemmamatcher och kommer att spela därefter. Som redan nämnts så kommer det förmodligen att bädda för en tät match och om inte Rosengård kommer fullt fokuserade och inställda på en svettig eftermiddag så kan det sluta illa. Det spelet man visade upp, eller inte visade upp, mot BK Olympic kommer inte att räcka till för att slå ett nytänt IFK Malmö.
Å’ andra sidan så är FC Rosengård ruskigt bra när man får fart på bollen och spelar ett aggressivt försvars- och anfallsspel och som träningarna sett ut i veckan så har man ett gyllene läge att hämta hem tre nya poäng i jakten på Division 1 platsen.
 
Not.
Inför helgens omgång så ligger FC Rosengård sex poäng efter serieledande Karlskrona som möter tabelltrean Asarum på bortaplan. FC Rosengård ligger i sin tur åtta poäng före Asarum och IFK Hässleholm som delar tredjeplatsen.