Div 2: Inför FC Rosengård – IFK Hässleholm

I den sista matchen innan FC Rosengård tar ett kort sommaruppehåll så möter man IFK Hässleholm ikväll hemma på Rosengårds IP. Senast lagen möttes i våras så vände FC Rosengård ett 1-0 underläge till seger med 1-2 inom loppet av tio minuter i den andra halvleken. Målen gjordes av Mohamed Ramadan och Dino Mesic.
Inför kvällens match så har IFK Hässleholm klättrat i serien och ligger på femteplatsen med 21 inspelade poäng, fast med en match mindre spelad än FC Rosengård. Formmässigt så är det ingen överdrift att påstå att Hässleholm ligger bra till då man vunnit sina tre senaste matcher. Först vann man borta mot Kvarnby med 1-3, sedan följde man upp det med att slå serieledande Karlskrona på hemmaplan med 1-0 och av bara farten så körde man över BW90 i helgen som gick med klara 5-0 hemma.
FC Rosengård har blandat och gett under de senaste matcherna och det har bland annat lett till att man inför kvällens match ligger sex poäng efter serieledande Karlskrona. Under de tre senaste omgångarna så har Rosengård förlorat två matcher och vunnit en.
Först förlorade man borta mot Torn för att helgen därefter vinna mot Lund och nu senast så förlorade man borta mot Kvarnby med 3-2. Det är knappast någon som är nöjd med den senaste tidens resultat och definitivt inte efter förlusten mot Kvarnby som nog får räknas som årets bottennapp, det här laget har så pass bra kvaliteter att man måste ha en högre lägstanivå. Med det sagt så är det ett revanschsuget FC Rosengård som kommer till match idag, man har haft en bra träningsvecka och man är laddade inför uppgiften. För egentligen så finns det inget annat alternativ än att ta tre poäng ikväll mot IFK Hässleholm om man inte vill riskera att tappa mark i toppstriden mot Karlskrona, eller låta de jagande lagen under kvalplatsen komma närmare heller för den delen.