Div 2: Inför FC Rosengård – Nybro IF

Redan efter att FC Rosengård hade besegrat Nybro borta i våras så undrade man hur det kom sig att de låg så långt ner i tabellen då de spelade bättre än många andra lag men efter uppehållet så har laget börjat klättra sakta men säkert. Sedan omstarten så har man vunnit en match, mot IFK Hässleholm borta, förlorat en mot Karlskorna och spelat fyra oavgjorda, det innebär att laget ligger en poäng ifrån den nedre kvalplatsen inför helgens match.
Oavsett vilket så är FC Rosengård storfavoriter imorgon, i alla fall enligt förståsigpåarna och med all rätt då man fortfarande är obesegrade på Rosengårds IP. Närmast kommer FC Rosengård från två derbymatcher, FCR- Olympic 1-0 och IFK Malmö- FCR 1- 4, som man pliktskyldigt vann även om spelet hackade lite. Det är även lite av FC Rosengårds akilleshäl, man har svårt att tända till när man möter lag som ligger längre ner i tabellen istället för att gå ut och trampa gasen i botten och visa varför laget hör hemma i Division 1 nästa säsong. Vad det beror på kan man bara gissa sig till men det är något man inte får kosta på sig för det kommer förr eller senare att straffa sig. Som serien utvecklat sig så råkar Nybro vara just ett av de lagen som ligger dåligt till i tabellen och som kan locka in Rosengård i en match på deras villkor där de kan dra nytta av sina styrkor för att kunna kriga till sig i alla fall en poäng. Nu var inte FC Rosengårds senaste matcher usla, absolut inte för i ekvationen så måste man lägga till att det var derbyn med allt vad det innebär i fråga om känslor och rivalitet och morgondagens match kommer inte att gå i samma fotspår. Men Nybro jagar kvalplatsen och det måste man se upp med, det är ett lag som har allt att vinna och när man möter en sådan motståndare måste man vara fokuserad till 100 %.
Inför morgondagens match så återstår det sex omgångar och arton poäng att spela om och FC Rosengård ligger fortfarande sex poäng efter Karlskrona och tio poäng före Asarum och IFK Hässleholm som delar tredjeplatsen, dock har dom en match mer spelad. Den enkla sanningen är att man inte har råd att tappa några poäng om man ska behålla pressen på Karlskrona samtidigt som man håller de jagande lagen underifrån på behörigt avstånd. Det innebär att varje match måste spelas som en final och grabbarna i FC Rosengård vet om förutsättningarna och kommer att jaga Karlskrona ända in i väggen om det skulle behövas. Man kommer att komma till matchen imorgon fullt fokuserade på uppgiften efter en bra träningsvecka och det är bara tre poäng som gäller.