Div 2: Inför Hässleholms IF – FC Rosengård

FC Rosengård fortsätter jakten på Karlskrona imorgon när man möter Hässleholms IF på bortaplan. Inför helgens match så ligger FC Rosengård sex poäng efter Karlskrona som i sin tur möter Torns IF i Stångby och där finns det alla möjligheter för Torn att plocka poäng då de är svåra att möta på sin hemmaplan.
Hässleholms IF ligger på femteplats i tabellen med 29 inspelade poäng, sexton poäng efter FC Rosengård och tre poäng upp till tredjeplatsen. Hässleholm är ett av seriens starkaste hemmalag och har vunnit sju av deras nio hemmamatcher men tyvärr så är det deras bortafacit som gjort att dom tappat i tabellen då man endast vunnit en bortamatch i år. Som en liten notis så är det bara Karlskrona och FC Rosengård som har ett bättre hemmafacit så här långt i årets serie. På de tre senaste matcherna så har HIF förlorat mot Karlskrona borta, vunnit över IFK Hässleholm och nu senast så spelade man oavgjort borta mot Lindsdal trots att man hade ett rejält tryck på hemmalaget.
När FC Rosengård mötte Hässleholm i våras så var det ren uppvisning när man vann med 8- 1 efter fyra mål av Mohamed Ramadan och ett var av Dino Mesic, Nichlas Schön, Kofi och Eddie Tran och även om det kanske ser mörkt ut för Hässleholm rent tabellmässigt så kommer man garanterat att försöka ta revansch imorgon.
FC Rosengård är så här långt obesegrade efter uppehållet och man har vunnit de fem senaste med 22 gjorda mål och bara två insläppta. Så man kan ju konstatera att det gått bra så här långt men med sex omgångar kvar och 18 poäng att spela om så måste man förlänga matchsviten om man inte ska tappa mark gentemot Karlskrona. Så här ser FC Rosengårds tränare Malik Sesay på insatsen så här långt och på vad som kommer:
”Vi gjorde en av våra bästa halvlekar i år i förra helgens match mot Nybro, vi hade grym fart och rörelse i offensiven och oerhört stabila i defensiven. Nybro hade det mycket svårt i den första halvleken, tyvärr så slappnar vi av och blir bekväma i den andra halvleken men är trots det fortfarande överlägsna. Men det är något vi ska förbättra, vi måste behålla fokus och intensitet över nittio minuter i de kvarvarande sex omgångarna. Nu tog vi ju vår femte raka seger och vi har en formkurva som pekar uppåt samtidigt som spelarna är mer samspelta och vi blir bättre och bättre ju längre serien går. Vi ska och kommer att göra allt vi kan för att jaga Karlskrona ända in på mållinjen med start igen med en tuff bortamatch mot Hässleholms IF men med fullt fokus så ska vi ta tre poäng där också.”
Matchen mellan Hässleholms IF och FC Rosengård spelas imorgon lördag på Österås IP klockan 15.00.