Div 2: Inför Kvarnby IK – FC Rosengård

Ikväll spelas vårens näst sista match då FC Rosengård möter Kvarnby på Bäckagårds IP klockan 18.30.
FC Rosengård vann i helgen som gick över Lunds BK i en tät match där det tog cirka 86 minuter innan man lyckades få in bollen bakom motståndarnas målvakt. FC Rosengård spelade bra, framförallt i den första halvleken men man får närmast betrakta vinsten som en riktig arbetsseger där viljan till sist fällde avgörandet.
När man möter Kvarnby ikväll så gäller det att man är tar med sig insatsen från matchen mot Lund och är inställda på en kväll med hårt arbete då Kvarnby är ett tufft lag att möta på sin hemmaplan. Som om det inte var nog med att det är ett bra hemmalag så är det är också ett lag som är i behov av poäng då man efter en rad dåliga resultat blivit indragna i striden runt den nedre kvalplatsen. Efter tolv spelade matcher så har Kvarnby vunnit fyra och det kommer förmodligen att vara ett revanschfyllt lag som FC Rosengård möter i kväll, inte minst med tanke på att de inför säsongen ville utmana i toppstriden. Och vad kan då vara en bättre revansch än att besegra tabelltvåan?
I och med att FC Rosengård vann mot Lunds BK samtidigt som Karlskrona förlorade så skiljer det tre poäng mellan lagen och det är onödigt att nämna att varje poäng man tar kommer att bli viktig när serien ska summeras i höst. Därför måste man vara inställda på att göra grovgörat ute på planen ikväll men även i varje match framöver för det finns inget värre än att se tillbaka och inse att man kanske kunde gjort något bättre eller annorlunda.