Div 2: Inför Lindsdal – FC Rosengård

Nästa match på tur för FC Rosengård blir mot Kalmarlaget Lindsdal imorgon lördag klockan 16.00. När lagen möttes uppe i Småland så slutade matchen 0-0 efter en tät uppgörelse där Rosengård egentligen borde vunnit. Den här säsongen så möttes lagen i den tredje omgången på Rosengårds IP i en match som FCR till slut vann efter att man vänt ett 0-1 underläge till vinst med 2-1, målen gjordes av Mohamed Ramadan och Alan Asaad. Inför vårens match så låg Lindsdal före FC Rosengård i tabellen men inför morgondagen är läget tvärt om då Lindsdal sjunkit genom tabellen och ligger sex poäng ovanför den nedre kvalplatsen medan Rosengård ligger på den övre kvalplatsen. Lindsdal har haft en tuff vår men det är fortfarande ett starkt hemmalag då de vunnit fem av sex matcher på sin hemmaplan, hade dom varit lika starka på bortaplan så hade dom legat i tabelltoppen och krigat.
Att morgondagens match kommer att bli tuff är inget att orda om och om Rosengårds Ass. Tränare Björn Ågren får titta i spåkulan så tror han att det:
”kommer att bli en match med mycket kamp, Rosengård ska försöka vara det spelförande laget men deras plan är så liten att det kommer att bli en tät match.”
-Vad kommer att avgöra matchen?
”Vår kvalité med flera spelare som kan avgöra men framför allt att vi fortsätter att vara oerhört disciplinerade i vårt försvarsspel.”
-Förra säsongen slutade matchen 0-0, finns det risk för repris?
”Det kan det absolut bli, bollen är som bekant rund. Men vi går för tre poäng!”
IFK Hässleholm har smugit upp på andraplatsen, bara två poäng efter. Påverkar det hur FC Rosengård kommer att ta sig an Lindsdal?
”Nä! Vi måste fokusera på vårt och det vi kan påverka.”
Hur är läget i truppen inför matchen?
”Det känns bra, alla är friska och tillgängliga.”
Egentligen så finns det inget att diskutera, för att inte riskera att tappa kvalplatsen så är det tre poäng som gäller mot Lindsdal. Både IFK Hässleholm och Karlskrona spelar sina matcher på söndag och möter BK Olympic samt IFK Malmö men det spelar lite mindre roll då FC Rosengård är ett så pass bra lag att man inte ska eller behöver förlita sig på hur andra resultat går. Som tabellen har utvecklat sig så finns det bara ett läge och hårt jobb ända in i väggen och se hur långt det räcker. Förhoppningsvis ända fram till Division 1.