Div 2: Inför Skånederbyt mot Lunds BK

Imorgon är det dags för ännu en tuff match för FC Rosengårds herrar då man möter Lunds BK. Nu kanske man inte kan peka ut någon motståndare som tuffare eller starkare än någon annan då alla matcher är tuffa och det krävs hårt jobb för att vinna matcherna. Men FC Rosengård har haft problem med Lunds BK under åren, dels när man möttes i Division 1 för några år sedan men även under träningsmatcherna under senare år.
Lunds BK är nykomlingar i Division 2 den här säsongen efter att man åkte ur Division 1 förra säsongen och så här långt så har man blandat och gett resultatmässigt. Lund har en match mindre spelad än Rosengård och ligger inför helgen på sjunde plats i tabellen med 15 inspelade poäng, det är fördelat på fyra vinster, tre oavgjorda och tre förluster. Dessutom slog man Kvarnby i DM under veckan som gått vilket man även gjort i seriespelet och i helgen som gick besegrade man Lindsdal med 1-0 på hemmaplan, även det i seriespelet.
Man kan konstatera att FC Rosengård har haft en tung vecka med två förluster på tre dagar, först förlorade man mot Torn på bortaplan med 3-1 i serien och på tisdagen åkte man ur DM efter att man förlorat mot Eskilsminne borta med 4-1.
Malik funderar så här dagen innan match:
”Det är en ny match och ett tufft motstånd i form av Lunds BK som låg i Division 1 förra säsongen. Det är ett bra lag med mycket fart som vi måste vara fullt koncentrerade och fokuserade igenom hela matchen när vi möter dem för att få med oss ett bra resultat. Vi vet om att vi är starka på hemmaplan men det kommer ändå att krävas stenhårt jobb tillsammans för att vi ska ta tre nya poäng.”