Div 2: Inför Torns IF – FC Rosengård

FC Rosengård visade förra helgen att man är tillbaka i vinnarspåret och i helgen så gäller det att man följer upp det med en ny arbetsinsats då man möter Torns IF på bortaplan. Så här långt så har Torns IF varit seriens negativa överraskning då de inför söndagens match ligger på den nedre kvalplatsen med tre poängs marginal ner till nedflyttningsplats. På de första tio omgångarna så har Torn bara vunnit två matcher, spelat fyra oavgjorda och förlorat fyra men det är ett lag som har kvaliteter att ligga betydligt högre upp i tabellen då de hör hemma på den övre halvan. Att Torn kommer att klättra i tabellen är inte direkt någon högoddsare och då man slog Lindsdal borta förra helgen så kan det vara så att de börjat hitta rätt i sitt spel vilket kan innebära att det kommer att bli en tuff drabbning för FC Rosengård på söndag.
Senast lagen möttes under förra säsongen så vann Torn båda gångerna, först vann man i Malmö med 0-2 och under hösten så vann man med klara 3-0 på hemmaplan. Faktum är att Torn vunnit de två senaste matcherna, både 2015 och 2013 (2014 spelade Torn i Division 2 Västra Götaland och FC Rosengård i Division 2 Östra Götaland) när lagen mötts på Tornvallen men trots det så tippas FC Rosengård som favoriter av någon konstig anledning. Visst, FC Rosengård ligger på andraplatsen i tabellen men Torn är ett lag som kan ställa till problem för vilken motståndare som helst i serien och dom kommer att göra det med.
För FC Rosengårds del så gäller det att man är inställda på en jobbig söndagseftermiddag där man kommer att få slita för att få med sig tre poäng hem till Malmö. Om man kommer till matchen med någon annan inställning så kommer man att åka därifrån tomhänta för man ska inte låta sig luras av tabellen eftersom Torn är svåra att möta på sin hemmaplan.
FC Rosengårds tränare Malik Sesay kommenterar söndagens match:
”Det är en ny tuff match som väntar på söndag, Torns IF på bortaplan är aldrig en enkel match för någon. Vi skall och måste vara riktigt fokuserade och ha rätt inställning från början och då kommer det nog att gå vägen för FC Rosengård. Vi skall ha lärt oss läxan från bortamatchen mot Asarum med att man aldrig får underskatta en motståndare. Men vi har så mycket moral i det här gänget att vi tar med oss lärdomen och blir starkare så nu är det fullt blås som gäller på söndag mot Torn.”