Div 2: Jakten på serieseger förtsätter

I morgondagens match mot serietrean Asarums IF FK så har FC Rosengård chansen att säkra kvalplatsen. FC Rosengård ligger tvåa, elva poäng före Asarum med bara fyra omgångar kvar att spela.
Senast lagen drabbade samman var i våras då man möttes uppe i Asarum i den nionde omgången men matchen utvecklade sig tyvärr till något man helst hade velat glömma. FC Rosengård var obesegrade efter de första åtta omgångarna och man hade en storseger med 8- 1 mot Hässleholms IF med sig i bagaget vilket borde bäddat för en bra insats. Men i Asarum blev det tvärtom, man gjorde en förvånansvärt blek insats och blev så klart straffade så FC Rosengård förlorade med 3- 0 och säsongens första förlust var ett faktum.
Asarum såg under en period ut att fastna i mitten av tabellen men har gått över förväntan då man smugit med och ligger nu på tredjeplats. Oavsett hur matchen går imorgon så ligger man kvar som tabelltrea då man har fem poäng ner till IFK Hässleholm på fjärdeplatsen. Asarum har i sina tre senaste matcher spelat en oavgjord borta mot just IFK Hässleholm men sedan vann man hemma mot Lindsdal och senast så slog man BK Olympic hemma med 2- 1.
FC Rosengård hade en riktigt bra chans att knappa in på Karlskrona i helgen som gick men man kom inte närmare efter att matchen mot Berga slutade 0- 0. Karlskrona i sin tur fick också bara med sig en poäng från mötet mot Kvarnby vilket betyder att inför morgondagens match så leder Karlskrona fortfarande med tre poäng. Nu har man som redan nämnts chansen att säkra kvalplatsen men då måste man först besegra Asarum som rent matematiskt fortfarande har chansen att knipa kvalplatsen. Men det kommer inte att bli någon lätt match imorgon för FC Rosengård, tyvärr. Problemet är att FC Rosengård inte har något riktigt flyt mot Asarum, man förlorade i våras på bortaplan men man förlorade även förra säsongens hemmamatch med 0- 1 så det kommer att krävas att man kavlar upp ärmarna och förbereder sig på en tuff eftermiddag.