Div 2: Lunds BK – FC Rosengård

I den näst sista omgången så möter FC Rosengård Lunds BK på bortaplan imorgon lördag klockan 15.00.
När lagen möttes i våras på Rosengårds IP så blev det en tuff drabbning där båda lagen bytte chanser med varandra men till slut kunde FC Rosengårds Alan Asaad skjuta in 1- 0 målet i den 86 minuten. Det finns ingen anledning att tro att morgondagens match kommer att bli en lättare resa då Lund är svårspelade och är starka på sin hemmaplan. Under säsongen så har man bara förlorat en match på Klostergårdens IP och det var när Karlskrona lite tursamt vann på övertid med 1- 2 i våras. I övrigt så har Lund vunnit sex matcher och spelat fem oavgjorda på sin hemmaplan så det är ingen omöjlig uppgift att komma därifrån med poäng även om det för FC Rosengårds del gäller att plocka med sig alla tre poängen hem till Malmö.
Med två omgångar kvar och sex poäng kvar att spela om så har inte tåget gått riktigt än vad gäller kampen om seriesegern för FC Rosengårds del. Rosengård ligger tre poäng efter Karlskrona som i sin tur möter IFK Hässleholm hemma på söndag och Hässleholm har kapaciteten att kunna ta tre poäng även om det kommer att bli tufft.
För FC Rosengård gäller det att precis som under de föregående omgångarna ta tre poäng för att bibehålla pressen på Karlskrona som spelar sin match på söndag. Svårare än så är det inte…..