Div 2: Ny seger för FC Rosengård

FC Rosengård gjorde jobbet när man besegrade och tog revansch på Asarum i lördags med 2- 0. Det blev en tuff match som väntat men FC Rosengård var egentligen aldrig hotade då man inte bjöd Asarum på mer än ett par halvchanser. Rosengård spelade aggressivt både i försvaret och i anfallet men den stora skillnaden från vårens förlust var att man hade betydligt bättre tålamod och vårdade bollen vilket gjorde att Asarum fick ägna det mesta av matchen åt att jaga boll.
Mohamed Ramadan gjorde 1- 0 till FC Rosengård i den 25 minuten vilket även blev halvtidsresultatet. I den andra halvleken så tog det bara cirka fjorton minuter innan Chris Ajakpoloho sköt in 2- 0 och sedan var de tre poängen klara. Asarum försökte in i det sista att reducera men man kom oftast inte närmare än att FC Rosengårds backlinje kunde ta hand om bollen.
I och med segern så är FC Rosengård fortfarande obesegrade på Rosengårds IP och vad som är viktigare är att kvalplatsen säkrades. Men man fortsätter att jaga Karlskrona som i sin tur besegrade Lunds BK på sin hemmaplan vilket betyder att avståndet mellan lagen fortfarande är tre poäng. Kommande helg så kommer Kvarnby IK på besök på Rosengårds IP det är bara en ny trepoängare som gäller men mer om det kommer i veckan.