Div 2: Ny seger för FC Rosengård

Jobbet gjordes när FC Rosengård besegrade Hässleholms IF borta med 1- 3 och eftersom Torn vunnit mot Karlskrona så har avståndet krympt till tre ynka poäng upp till direktplatsen till Division 1.
De första tjugo minuterna av matchen inleddes lite trevande från båda lagen och det bjöds på en del chanser åt båda hållen så det dröjde till den sista minuten i den första halvleken innan FC Rosengård kunde ta ledningen efter att ett inlägg från Ali Jasim touchade en hemmaspelare och in i mål till 0- 1. När den andra halvleken startade så tog Hässleholm tag i taktpinnen och det tog bara tio minuter innan de hade utjämnat till 1- 1. Efter HIF’s kvittering så gjorde FC Rosengård ett par byten som hjälpte till att förändra matchbilden, det blev så bra att FCR kunde ta ledningen med dryga kvarten kvar att spela då Dino Mesic knoppade in 1- 2. Sedan fastställde Noor Zadran slutresultatet till 1- 3 på övertid.
Trots den darriga inledningen på den andra halvleken så var det en stabil insats från FC Rosengårds sida, man jobbade och slet i värmen vilket belönades med tre poäng. Sedan var det en bonus att Karlskrona tappade poäng men eftersom FC Rosengård inte kan avgöra det på egen hand så måste man fokusera på den egna uppgiften. Det är liksom bara den som man kan påverka och inte vad som händer i de andra matcherna.