Div 2: Tung förlust för FCR

FC Rosengård förlorade mot ett hårt kämpande Torns IF med 3-1 och inkasserade säsongens andra förlust i seriespelet. FC Rosengård hade mycket boll matchen igenom men Torn försvarade sig bra och koncentrerade sig på att spela med snabba omställningar och redan efter tolv minuter tog hemmalaget ledningen med 1-0 efter att Rosengård schabblade i försvaret. Rosengård jagade på för en kvittering men man lyckades inte förrän i matchens 63’e minut då Mohamed Ramadan slog in en straff till 1-1. Tyvärr så tog Torn ledningen igen bara fyra minuter efter att Rosengård kvitterat och efter ytterligare nio minuter så fastställde de slutresultatet till 3-1 och lämnade över kvalplatsen till BW90.
Tyvärr så innebär förlusten att Rosengård har sex poäng upp till serieledande Karlskrona samtidigt som jagande Hässleholm på tredjeplatsen bara har fem poäng upp till kvalplatsen. Att det var en tung förlust är inget att sticka under stol med men samtidigt kan man inte säga att den var orättvis. Torn ville helt enkelt mest och jobbade därefter. Nu gäller det för Rosengård att samla ihop sig och ta lärdom av matchen mot Torn men även den förra förlusten mot Asarum då matcherna i princip är kopior av varandra.
FC Rosengård spelar nästa match redan imorgon när man möter Eskilsminne på bortaplan i DM, nästa seriematch spelas på lördag den 18/6 med start kl 16.00