Div 2: FC Rosengård – Kvarnby IK

Förutsättningarna inför morgondagens derbymatch mot Kvarnby IK är rätt enkla. Karlskrona leder fortfarande med tre poäng när det återstår tre omgångar så FC Rosengård får inte tappa poäng om man fortfarande ska ha en liten chans att knipa direktplatsen till Division 1. Karlskrona spelar helgens match redan ikväll (fredag) då man möter Lindsdal på bortaplan och deras förutsättningar är desamma som för FC Rosengård; det är bara tre poäng som gäller. Om det är en fördel eller nackdel för FC Rosengård att veta hur det gick för seriekonkurrenten kan man dividera om hur länge som helst men Karlskrona har pressen på sig. Lindsdal är inget lätt lag att möta på sin hemmaplan, det är ett svårspelat lag som alltid kämpar och de har tillräcklig kapacitet för att ta poäng av Karlskrona. Samtidigt så kan Lindsdal säkra spel i Division 2 även nästa säsong om man tar minst en poäng och den poängen vill man nog ta så fort som möjligt.
Morgondagens motståndare Kvarnby IK ville inför säsongen vara med och utmana i toppen av tabellen men det har gått lite si och så med det. Inför helgens mach så ligger dom på åttondeplats i tabellen med 31 inspelade poäng och har fastnat i mitten av tabellen med tio poäng ner till kvalplatsen och 21 poäng upp till andraplatsen.
När Kvarnby IK och FC Rosengård möttes på Bäckagårds IP i våras så var det inte en av Rosengårds bästa stunder under säsongen då man förlorade med 3- 2 efter en blek insats. Tyvärr så tappade Rosengård några poäng under våren, bland annat mot Kvarnby men under hösten så har laget spelat upp sig rejält och vunnit sju matcher, spelat två oavgjorda och noll förluster. Man spelar med ett större tålamod samtidigt som aggressiviteten finns kvar sedan i våras och det tillsammans har skapat ett stabilt lag som ser till att motståndarna får det jobbigt på planen. Man ger inte bort något gratis och det kommer Kvarnby att få erfara i morgondagens derby.
Med tre omgångar kvar och nio poäng att spela om så kommer FC Rosengård att jaga Karlskrona ända in i väggen och jakten fortsätter imorgon lördag 1/10 med avspark kl 14.00 på Rosengårds IP.