Div2: Vinst för FCR i derbyt

FC Rosengård slog IFK Malmö i derbyt på Malmö Stadion med 1- 4 och man kan konstatera att tåget ångar på. Den första halvleken bjöd på ganska krampaktigt spel från FC Rosengårds sida vilket gjorde att IFK Malmö hade mycket boll och vaskade fram ett par chanser. Men med både tur och skicklighet så blev halvtidresultatet 0- 0. Den andra halvleken hade knappt börjat förrän Dino Mesic blev neddragen i IFK´s straffområde vilket resulterade i både frilägesutvisning för IFK´s försvarare och straff till Rosengård som Mohamed Ramadan förvaltade på bästa sätt till 0- 1. Det blev det första av Mohameds tre mål, nästa kom i den 68 minuten och trean som fullbordade hans hat- trick kom fem minuter senare. IFK Malmö fick ett tröstmål på straff sex minuter före full tid men sedan blev det inte mer för hemmalaget, istället kunde Dino Mesic fastställa slutresultatet till 1- 4, också det på straff.
 
Det var en knepig match för Rosengårds del och förmodligen hade matchbilden blivit helt annorlunda om IFK Malmö hade fått utdelning på någon av sina chanser i den första halvleken. Den första halvleken var inte en av de bättre som Rosengård gjort i år men å andra sidan så var det derby och om det inte finns lite nerver med i spelet så vore det bara konstigt. Som tur var så varade det bara 45 minuter för när Rosengård höjde tempot i den andra halvleken så betalade det sig direkt. Som det nämndes inför matchen så måste man utnyttja sina goda kvaliteter som tempot och sin aggressivitet både i det offensiva såväl som det defensiva spelet och när det görs så ska det mycket till för att man ska tappa poäng.
I och med segern och som de andra matcherna utvecklade sig så ligger FC Rosengård fortfarande 6 poäng efter Karlskrona men avståndet ner till jagande Asarum och IFK Hässleholm har ökat till 11 poäng.
Nästa match för FC Rosengård är hemma på IP på lördag då Nybro kommer på besök.