DM herr: Inför Eskilsminne IF – FC Rosengård

Ikväll möter FC Rosengård Eskilsminne på bortaplan i Distriktsmästerskapets åttondelsfinal. Senast så vann FC Rosengård mot Kulladal med 2-0 efter en tuff match. Eskilsminne tog sig till åttondelen genom att besegra Kågeröds GoIF med 0-4 på bortaplan.
Eskilsminne IF spelar i Division 2 Västra Götaland och dom ligger på fjärdeplats i tabellen med sex vinster, en oavgjord och fyra förluster så här långt. Precis som FC Rosengård så spelade dom seriematch i söndags och dom fick en bra uppladdning inför DM matchen då dom slog serieledarna Vinbergs IF med 1-4. Senast FC Rosengård och Eskilsminne möttes var under försäsongen i en träningsmatch och då slutade det med en FC Rosengårdvinst med 0- 1 på bortaplan.
FC Rosengård förlorade sin senaste match borta mot Torns IF i serien och för att kunna ta sig förbi Eskilsminne och avancera till kvartsfinalen måste man visa en helt annan inställning än sist. Det gäller att man tar för sig ordentligt på planen och gör det jobbet som krävs och som dom är kapabla till att göra. Gör man det så kommer det att gå bra.