DM Semifinal mot Kristianstads FF

Imorgon kl 18.00 möter FCR KFF i DM semifinal.
Imorgon är det återigen dags för en ny match för FC Rosengårds herrar när man tar emot Kristianstads FF på Rosengårds IP klockan 18.00.
Efter att man i tur och ordning besegrat Staffanstorp, Prespa Birlik och Hittarp så är man framme vid semifinalen i DM och möter alltså Division 1 laget Kristianstads FF. Senast lagen möttes var i en träningsmatch inför den här säsongen och efter en tät match stod FC Rosengård som segrare med 1-2. Men om nu någon skulle dra några slutsatser av det resultatet så är det kanske på sin plats att påminna om det är trots allt en viss skillnad på en tävlingsmatch och en försäsongsmatch.
Kristianstads FF har på sin väg fram till semifinalen besegrat BK Olympic, BK Flagg och i kvartsfinalen så slog man ut Högaborgs BK. Samtidigt som man spelat DM så har KFF så klart spelat sina seriematcher med och man har gjort det bra vilket så här långt har räckt till en femteplacering i Söderettan. Inför morgondagens match så har FC Rosengård haft en tung höst, även om det har funnits ett par ljusglimtar. Sedan tabellen vände så har man spelat fem omgångar i serien, Ljungbymatchen är inte med räknad. Facit så här långt in på hösten är att man vunnit en, spelat en oavgjord och förlorat tre matcher med en målskillnad på fem gjorda och tio insläppta. Nu leder man fortfarande Östra Tvåan tack vare en riktigt bra vårsäsong men man måste vända trenden och i morgondagens match så har man ett gyllene läge. Efter matchen mot Nosaby så är killarna rörande överens om att man måste höja sig på alla plan och som jag ser det så varför inte mot ett Div 1 lag som så här långt gjort en bra säsong. Men för att kunna vända det så krävs det att man hittar tillbaka till spelet man hade i våras där man är tunga att möta. Det som talar för FC Rosengård imorgon är att man inte har något att förlora, egentligen, men allt att vinna och om KFF vill gå till DM finalen så ska dom få jobba ordentligt för det. Sedan finns det en liten men viktig detalj till som talar för FC Rosengård imorgon; man hatar att förlora och man har vinnarskallarna som krävs för att vända trenden.
Text & Bild: Stephan Lindstrand