Dokument från Tomtecupen 2013

FC Rosengårds P- 01 knep tredjeplatsen i årets upplaga av Tomtecupen.

Tomtecupen 2013 börjar bra för FC Rosengårds P-01 då vi slår Höllviken med 3-2 och det blir en riktigt bra början för killarna då Höllviken är ett bra lag.

Tyvärr så tappar vi lite skärpa i spelet i den andra matchen mot Kulladal, kanske beror det på att vinsten i den första matchen låg färsk i minnet. Hur som helst så gjorde Kulladal både 1-0 och 2-0 innan killarna jobbade sig in i matchen och lyckades till sist kvittera till 2-2 som också blev slutresultatet.

I de följande matcherna så slår Kulladal Höllviken lite överraskande med 3-2 och sedan vinner Kulladal även över Linero med klara 6-0. Med dom resultaten så innebär det tyvärr att grabbarna måste vinna mot Linero med minst 7-0 för att ha en chans att gå vidare till åttondelsfinal.

Killarna går in och gör en riktigt bra match som FC Rosengård vinner med hela 8-0 och därmed är man vidare till åttondelsfinal där Oxie står för motståndet. Matchen mot Oxie blev en jämn och tät historia där Rosengård till slut stod som vinnare med 1-0 och man var vidare till kvartsfinal där vi mötte Simrishamn. Matchen mot Simrishamn blev en lika tät historia som åttondelsfinalen även om den blev målrikare, Killarna gör återigen en bra insats och vinner matchen med 3-2 och FCR är klara för semifinal.

Efter matchen mot Simrishamn så blev det tyvärr en tre timmar lång paus innan laget skulle få spela sin semifinal. Det gjorde att flera killar tappade fokus och givetvis kom tröttheten också så tyvärr så var man väl inte i bästa form när sedan matchen väl skulle spelas. Motståndare i semifinalen blev Gladsaxe som skulle visa sig bli för svåra då Rosengård förlorade med 6-1 och man fick ställa om siktet mot spel om tredjeplatsen.

Det skulle visa sig att man fick Danskt motstånd även i matchen om tredjepriset, nu var det i form av Lyngby BK. Efter mycket dramatik så vann FC Rosengård till slut matchen med 4-2 och knep tredjeplatsen. Killarna har gjort en riktigt bra insats i årets upplaga av Tomtecupen då man slutade som trea av 36 anmälda lag och den enda förlusten kom mot slutsegraren från Danmark; Gladsaxe.

Facit för FC Rosengårds P01 blev utmärkta fem segrar, en oavgjord och en förlust och vi ser redan fram emot Skånecupen.